Onder andere Yolanthe Sneijder Cabau ging uit de kleren voor de FishLove-campagne. Hierbij poseerde ze naakt met een dode vis in haar handen om aandacht te vragen voor overbevissing in Europese wateren. Toch is er nu veel kritiek op de brunette. 

Het zou namelijk nogal hypocriet zijn van de presentatrice... Op de menukaart van hun gezamenlijke restaurant XaXa op Ibiza staan namelijk verschillende soorten vis. Nu is dat nog niet zo'n ramp, maar laten er nu nét de soorten op de kaart staan waartegen de campagne actie voert. Door overbevissing zouden we deze specifieke vissen moeten beschermen. 

Article continues after the ad

Ook van Wesley

Het management van Yolanthe benadrukt aan RTL Boulevard dat het restaurant niet alleen van Cabau is, maar ook van haar man Wesley Sneijder. Daarom moet er gezamenlijk keuzes worden gemaakt. Een belangrijk punt zou zijn dat Yolanthe zelf al een aantal jaar geen vlees eet en daarnaast ook probeert om minder vis te nuttigen. Zelf schrijft ze op Instagram: 'Laat ik beginnen met te zeggen dat er nog zo veel dingen zijn die ik beter kan doen.. Nog zo veel te leren en te ontdekken [...] Er wordt niet gevraagd om te stoppen met vis eten maar wel om bewust te worden van het overbevissen en de gevolgen daarvan.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Boulevard | Beeld: Peter Smulders