Iedere week opnieuw stroomt Twitter vol met reacties op weer een gloednieuwe aflevering van ‘Steenrijk, Straatarm’. Zo raakte televisiekijkend Nederland een week geleden niet uitgepraat over de ex van Roxeanne Hazes die deel uitmaakte van het rijke gezin, en ging het in de nieuwste aflevering wederom om het vermogende stel op social media. Marco en Maureen hadden een hoop lachers op de hand toen ze in de supermarkt stonden. En wel vanwege één specifieke (en vooral hilarische) opmerking van de vrouw in kwestie.

Steenrijk, Straatarm

In Steenrijk, Straatarm is elke week te zien hoe een vermogend gezin van leven ruilt met een stel dat niet anders kan dan ieder dubbeltje omdraaien. Dit keer was het de beurt aan de rijke Marco en Maureen en de minderbedeelde familie Spaanbroek uit Zoetermeer.

Van Spanje naar Zoetermeer

Marco en Maureen verdienden hun geld in de glazenwasserij- en schoonmaakbranche. Toen de zoon van Marco kwam te overlijden door een tragisch auto-ongeluk, werd het stel er bewust van dat ze van iedere dag moeten genieten. Dit doen de twee in een vrijstaande villa in Spanje, nabij Allicante. Dat is dan ook de plek waar de familie Spaanbroek uit Zoetermeer – bestaande uit ouders Mario en Miranda en hun drie kinderen – een week mogen vertoeven. Normaal gesproken moeten ze rondkomen van slechts 85 euro per week, terwijl ze tijdens de ruilweek maar liefst 1.500 euro te besteden hebben.

Reacties op rijk gezin

Omdat de familie Spaanbroek een budget van 85 euro heeft achtergelaten voor Maureen en Marco, maar het rijke stel slechts met z’n tweeën is, besluit het duo een bedrag van dertig euro aan te houden voor die week. Ze nemen het geld mee naar de supermarkt en rekenen alles tot op de cent nauwkeurig uit. Wel houden ze van een wijntje bij het eten en dus besluiten ze daar dan ook een flesje van mee te nemen. Een dure fles zit er uiteraard niet in, dus kiezen ze er eentje van iets meer dan twee euro. 'Chateau Migraine', grapt Maureen, waarna ze in de camera vertelt óók een doosje paracetamol mee te hebben genomen voor de volgende ochtend. En om die opmerking kunnen kijkers van Steenrijk, Straatarm hard lachen. Bovendien kunnen Marco en zijn vrouw rekenen op een hoop lovende reacties. 'Oprecht een heel leuk stel', klinkt het dan ook op Twitter.

Article continues after the ad

De tekst gaat verder onder de tweets.

Twitter verbaasd over minderbedeeld gezin

Waar de kijkers van Steenrijk, Straatarm positief zijn over Marco en Maureen, zijn twitteraars minder te spreken over het ‘straatarme’ gezin. Vooral het feit dat Miranda niet kan werken wegens haar angststoornis, maakt de nodige tongen los op Twitter.

Door: Flaironline | Beeld: Still

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.