Kleinkunstkenner Daan Bartels heeft samen met de vaste bandleden van Liesbeth List een eerbetoon opgenomen voor de in maart overleden zangeres.

Het nummer, Jij zingt je lied, komt uit op 12 december, de geboortedag van List.

Article continues after the ad

Iets moois

Bartels schreef de tekst vlak na het overlijden van List. Haar vaste pianist Ton Snijders componeerde de muziek. Het lied werd opgenomen met de voltallige vaste band van List. 'We hebben er met elkaar iets moois van willen maken, waarmee we uitdrukking geven aan wat Liesbeth voor elk van ons betekent,' aldus Bartels. Het nummer is vanaf zaterdag te beluisteren via Spotify, AppleMusic, iTunes en andere streamingsdiensten.

Dochter

Ook dochter Elisah Baijens bracht in het voorjaar een lied, getiteld Vanaf vandaag, uit als ode aan haar moeder. 'Mijn moeder is uitgebreid herdacht op televisie, in kranten, op de radio. Haar vele fans hebben ook via social media liefdevolle berichten over haar geschreven', zei Elisah. 'We hebben, gezien de huidige omstandigheden, afscheid van haar moeten nemen zonder een uitvaart die haar zo was gegund, die bij haar zou hebben gepast, bij wie ze was, de Liesbeth List die zovelen heeft geraakt als chansonnière. Met allen voor wie zij iets heeft betekend, wil ik het lied Vanaf vandaag delen.'

Het nummer is gemaakt door Maarten Peters en Belinda Meuldijk en werd in 2004 al uitgebracht door Rob de Nijs. Maarten Peters zong het in 2014 tijdens de uitvaart van Liesbeths echtgenoot, Robert Braaksma.

Overlijden

List overleed op 78-jarige leeftijd. Zij ontving in haar carrière verschillende prijzen, waaronder Edisons, een Gouden Harp en de John Kraaijkamp Musical Award. Ze is bekend van liedjes als Heb het leven lief, Te veel te vaak en Kinderen een kwartje en duetten met Shaffy, zoals Aan de andere kant van de heuvels en Pastorale.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.