Vandaag Inside keert maandagavond weer terug op televisie. Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp besloten toch door te gaan met het programma nadat ze eind april lieten weten te stoppen. Die keuze maakte het trio vanwege de commotie die ontstond nadat Derksen zei dat hij een halve eeuw geleden een bewusteloze vrouw had gepenetreerd met een kaars.

Later herriep hij zijn verhaal en zei dat er geen penetratie was geweest. Voor Derksen was de kritiek echter de druppel: hij wilde stoppen met het programma. Daarop liet Genee weten dat het dan voor hem en Van der Gijp ook klaar zou zijn.

Terugkeer

Niet veel later kwamen de geruchten over een terugkeer van de mannen alweer op gang, maar volgens Derksen was daar geen sprake van. 'Ik ben ermee gestopt en daar laat ik het bij', zei de televisiemaker. Afgelopen woensdag vertelde Derksen echter dat het programma maandag terugkeert op televisie, wat Talpa donderdag bevestigde.

Benieuwd

Hoe de invulling van het programma eruit gaat zien, is nog niet duidelijk. Ook Genee is benieuwd naar maandagavond, zo zei hij vrijdag in zijn BNR-radioprogramma The Friday Move. 'Zelfs ik kon het niet meer volgen op een gegeven moment. Het was wel heel ondoorzichtig geworden. Johan heeft aangegeven hoe hij het heeft beleefd, hij heeft aangegeven hoe hij zijn eigen rol heeft gezien. Ik ben benieuwd wat er maandag gaat gebeuren.'

Article continues after the ad

Niet overal komt Derksen terug. Zijn bluestournee werd geannuleerd en zijn programma's bij de radiozenders Rijnmond en NH Media werden na de uitspraken geschrapt. Daar is hij tot op heden nog niet welkom.

Bron: ANP | Beeld: ANP

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.