Twan Huys presenteert maandagavond voor de eerste keer RTL Late Night op RTL4. De zender heeft de dagelijkse talkshow omgedoopt tot RTL Late Night met Twan Huys. De zender wil daarmee het verschil onderstrepen met het programma zoals Humberto Tan dat maakt. Het frivole van Tan moest na een enorme daling in kijkcijfers plaatsmaken voor de meer journalistieke Twan Huys (54). Met de oud-Nieuwsuurpresentator wil RTL een scherpe, urgentere toon aanslaan.

Spectaculaire uitzending

Voetballer Wesley Sneijder en oud-Apache-piloot Roy de Ruiter bijten maandag het spits af bij Huys. Later deze week staat er een 'spectaculaire uitzending' op het programma, hintte Huys maandag bij het NPO Radio 2-programma Gijs 2.0.

Article continues after the ad

Gesprek van de dag

Huys wil dat RTL Late Night meer aanhaakt bij het gesprek van de dag. Het programma heeft daarom twee nieuwe elementen. Zo gaat Lex Uiting (ex-BNNVARA) dagelijks 'op geheel eigen wijze ‘t land in om filmpjes te maken voor RTL Late Night met Twan Huys!' Aan tafel zal Marloes Lemson als politiek duider en verslaggever bij de talkshow aanschuiven. Ze is de tweede Nieuwsuur-collega die samen met Huys de overstap naar de commerciëlen maakt. Eerder stapte de vaste eindredacteur Marij Janssens al over.

Nieuw jasje

Ook het logo heeft een nieuw jasje gekregen. Het paarse beeldmerk is voor het nieuwe tv-seizoen omgetoverd tot een vierkant oranje logo. Het liveprogramma komt niet meer uit hotel Schiller, maar vanuit De Hallen in Amsterdam. Het nieuwe decor heeft volgens Huys veel weg van een New Yorkse loft. Een knipoog naar de band van Huys met de Verenigde Staten. Hij was daar jaren correspondent.

 

Studio klaar: ✅ Twan heeft er zin in: ✅ Nog een week te gaan! #RTLLN

Een bericht gedeeld door RTL Late Night met Twan Huys (@rtllatenight) op

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)