Vaak raken acteurs en actrices na een soapcarrière in de vergetelheid, maar er zijn er ook die daarna juist een glorieuze toekomst tegemoet gaan. Neem bijvoorbeeld Yolanthe Sneijder-Cabau.

Actrice

Met haar rol van Julia Branca, die Yolanthe Sneijder-Cabau (32) tot 2008 drie jaar lang gestalte gaf in Onderweg naar Morgen, werd de basis gelegd voor een succesvolle acteercarrière. Yolanthe, die speelde in tv-series als Voetbalvrouwen, Flikken Maastricht en Van God Los, en daarnaast werd gecast voor een paar bioscoopfilms, kreeg ook de kans om zich als tv-presentatrice te bewijzen. De Nationale Sekstest en De Nationale Verkeerstest, samen met Rick Brandsteder, zijn daarvan recente voorbeelden. En in het programma Reunited, waarin dierbaren worden herenigd, laat Yolanthe zich van haar gevoelige, meelevende kant zien.

Zakenvrouw

Dat er naast haar acteer- en presentatiewerkzaamheden ook een zakenvrouw in haar schuilt, heeft ze inmiddels bewezen. Zo lanceerde zij haar eigen sieradenlijn YC Jewels, waarbij ze de hulp inriep van manlief Wesley. ‘Ik acteer, presenteer en doe fotoshoots, dat is allemaal heel creatief. Als je dan ineens zakenvrouw moet zijn, is dat toch pittiger. Dan moet je ook echt op je strepen kunnen staan.’ Dát komt haar wellicht goed van pas nu er gedoe is rond  bouwvergunningen voor de beachclub XaXa, die zij afgelopen juni met Wesley opende op Ibiza.

Article continues after the ad

Meer succesverhalen van oud-soapsterren lees je in de nieuwe Story. Editie 36 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders