Vaak raken acteurs en actrices na een soapcarrière in de vergetelheid, maar er zijn er ook die daarna juist een glorieuze toekomst tegemoet gaan. Neem bijvoorbeeld Yolanthe Sneijder-Cabau.

Actrice

Met haar rol van Julia Branca, die Yolanthe Sneijder-Cabau (32) tot 2008 drie jaar lang gestalte gaf in Onderweg naar Morgen, werd de basis gelegd voor een succesvolle acteercarrière. Yolanthe, die speelde in tv-series als Voetbalvrouwen, Flikken Maastricht en Van God Los, en daarnaast werd gecast voor een paar bioscoopfilms, kreeg ook de kans om zich als tv-presentatrice te bewijzen. De Nationale Sekstest en De Nationale Verkeerstest, samen met Rick Brandsteder, zijn daarvan recente voorbeelden. En in het programma Reunited, waarin dierbaren worden herenigd, laat Yolanthe zich van haar gevoelige, meelevende kant zien.

Zakenvrouw

Dat er naast haar acteer- en presentatiewerkzaamheden ook een zakenvrouw in haar schuilt, heeft ze inmiddels bewezen. Zo lanceerde zij haar eigen sieradenlijn YC Jewels, waarbij ze de hulp inriep van manlief Wesley. ‘Ik acteer, presenteer en doe fotoshoots, dat is allemaal heel creatief. Als je dan ineens zakenvrouw moet zijn, is dat toch pittiger. Dan moet je ook echt op je strepen kunnen staan.’ Dát komt haar wellicht goed van pas nu er gedoe is rond  bouwvergunningen voor de beachclub XaXa, die zij afgelopen juni met Wesley opende op Ibiza.

Meer succesverhalen van oud-soapsterren lees je in de nieuwe Story. Editie 36 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

muck reesema

Iedere stap die Muck Reesema zet wordt vakkundig vastgelegd door zijn moeder Kim Kötter of vader Jaap Reesema. Niet voor niets heeft de kleine spruit meer dan 22.000 volgers op Instagram! Story deelt de 10 leukste foto's van de kleine ukkepuk.

Muckepuk

Via het account @muckepuk blijf je op de hoogte van de peuter. Regelmatig worden de broodnodige en überschattige kiekjes van de kleine man gedeeld. Volgers liken de foto's massaal. Zo zijn de volgende foto's de laatste tijd erg populair:

Beeld: Peter Smulders

Carice van Houten is in de fotoboeken gedoken. De actrice deelt twee oude kiekjes uit de oude doos. En nee, ze is niets veranderd! 

Filmfenomeen

Carice is een gevierd filmfenomeen, maar ooit was ze een doodnormaal meisje. De actrice is opgegroeid in het bos van Amelisweerd, met haar zus Jelka. Als middelbare scholier kwam Carice in aanraking met toneel. Na de middelbare school studeerde ze aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam, waar ze werd ontdekt door regisseur Hans Kemna. Na haar studie kreeg rollen in een televisieserie en telefilm.

Doorbraak

Maar haar hoofdrol in de film Minoes was haar grote doorbraak. De film leverde haar een Gouden Kalf op. Daarna ging haar carrière als een speer en speelde ze in tientallen theatervoorstellingen en films. Tegenwoordig heeft ze ook veel succes in het buitenland en speelt ze in de razendpopulaire serie Game Of Thrones. Vorig jaar werd ze moeder van zoontje Monte. 

16 jaar geleden

37 jaar geleden

Beeld: Peter Smulders