Willem Bol, ooit gevierd quizmaster bij de NCRV, bivakkeert tegenwoordig ziek en berooid met zijn vrouw en zeventienjarige dochter in een vakantiepark in Heino. Naar eigen zeggen wordt de voormalig tv-ster kapotgemaakt door zijn verzekering, die hem verdenkt van fraude. In de Volkskrant vertelt Bol (62) uitgebreid over het geschil met de verzekeraar.

Uitspraak

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden doet op 17 april uitspraak in het juridische geschil tussen voormalig showmaster Willem Bol en verzekeringsmaatschappij Generali. Het gerechtshof zou aanvankelijk dinsdag een vonnis vellen, maar de uitspraak is volgens een woordvoerster van het hof met ruim twee maanden opgeschort.

Oplichting

Bol kampt met een hernia, parkinson, diabetes en depressie. Hij werd afgekeurd, maar de verzekeraar had zo zijn twijfels en schakelde een privédetective in. Die oordeelde dat Bol de boel oplichtte en best in staat was te werken. Daarop zette de verzekering zijn uitkering stop en eiste daar bovenop vier ton terug.

Article continues after the ad

Naamzuivering

Meerdere rechtszaken werden er al over gevoerd. "Alle pogingen die wij hebben ondernomen om er samen uit te komen zijn helaas mislukt", stelt Generali op zijn website. De partijen wilden in hoger beroep een schikking treffen, maar kwamen er tijdens de mondelinge behandeling bij het gerechtshof niet uit. Volgens de Volkskrant biedt de verzekeraar kwijtschelding van schulden en eist Bol een hypotheek van 250.000 euro en een nabetaling van 350.000 euro. Ook wil hij dat zijn naam wordt gezuiverd. Hij wil niet langer te boek staan als fraudeur.

Beeld: Peter Smulders | (ANP)