Vrienden en collega's van OG3NE reageren verslagen op het overlijden van de moeder van de zingende zusjes Lisa, Amy en Shelley Vol. Isolde was de inspiratiebron voor het songfestivalnummer Lights And Shadows, dat werd geschreven door Isoldes man Rick Vol.

Lees ook: Heftig nieuws: moeder van OG3NE-meiden overleden

Article continues after the ad

Liefdevol gezin

"De afgelopen periode hebben wij Isolde, Rick, Lisa, Amy en Shelley als een hecht en liefdevol gezin leren kennen. Een gezin waarbij de muziek en het talent van hun dochters een belangrijke rol speelt. Wij hopen dat de bijzondere momenten die zij samen hebben beleefd worden gekoesterd en hen kracht geven om dit grote verlies te dragen'', reageren medewerkers van AVROTROS, onder wie Jan Smit, Cornald Maas en Daniël Dekker. "Once you fly you’ll be free...'', schrijven ze op de website van het songfestival.

Botkanker

Isolde had een zeldzame vorm van botkanker. Vorige maand besloot ze haar behandeling te staken nadat er een nieuwe tumor in haar hals was gevonden. "Gecondoleerd heel veel sterkte met het verlies van jullie moeder. Xxx'', twittert Frans Bauer. "Gecondoleerd lieve Rick,Amy,Shelley en Lisa @OG3NE Wij wensen jullie heel veel sterkte met het dragen van dit oh zo grote verlies. #tevroeg", twitterde Wolter Kroes.

Steun van BN'ers

Ook Nick en Simon steken de zusjes een hart onder de riem. Lieve meiden van OG3NE, heel veel sterkte met dit grote verlies!'', schrijven ze. Cornald Maas bewaart goede herinneringen aan het bezoek dat moeder Isolde bracht aan de finale van het Eurovisiesongfestival in Oekraïne. "Strijdbaar en weerbaar als ze was, kwam ze toch naar Kiev, de lieve moeder van OG3NE. Voor immer, met sterkte, Lights and shadows'', twittert de songfestivalcommentator.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: een jaarabonnement voor slechts €11,50 per maand

Beeld: Peter Smulders

(ANP)