Het verlies van haar vader heeft een grote impact gehad op Lucille Werner. Toch heeft ze er begrip voor dat hij voor zelfdoding koos.

Dankzij haar positieve levensinstelling heeft Lucille Werner (52) veel moeilijkheden overwonnen. Als kind merkte ze al dat ze anders was dan haar klasgenoten. Als gevolg van zuurstofgebrek tijdens haar geboorte loopt ze moeilijk.

Televisiewereld

De voormalig Lingo-presentatrice heeft altijd gedroomd van een carrière voor de camera. Geregeld kreeg ze te horen dat het nooit iets zou worden. Haar ouders zagen liever dat ze als secretaresse aan de slag ging. Het lot besliste anders, want ze ging aan het werk als redacteur bij De 5 Uur Show. In de periode waarin Lucille haar entree maakte in de televisiewereld werd ze getroffen door een ongekend drama.

Worsteling 

Haar vader, die al een tijd met mentale problemen worstelde, pleegde zelfmoord. ‘Dat is natuurlijk vreselijk, gewoon afschuwelijk. Het is een gebeurtenis die je nooit meer vergeet,’ vertelt ze in de PodBast. ‘Eigenlijk draag je het nog elke dag bij je. Op een gegeven moment is het wel raar dat je al langer zonder dan met hem leeft. Ik was 21 toen het gebeurde. Op mijn 42ste dacht ik: nu ken ik hem de helft van mijn leven wel en de andere helft niet. Inmiddels is dat alweer 31 jaar. Toch is het nog altijd je vader.’

Article continues after the ad

Afschuwelijk

‘Op 21 mei is hij gestorven. In die week ga ik vaak naar het graf,’ vervolgt Lucille in de PodBast. ‘Je kunt daar heerlijk zitten en dan geef ik de bloemetjes die mijn moeder heeft geplant wat extra water. Hij heeft zelf gekozen voor de dood, dat is natuurlijk afschuwelijk. Tegelijkertijd is het ook zo dat er nu eenmaal situaties zijn waarin de geest het leven niet meer kan dragen. Daarom heb ik altijd gevonden dat zijn dood een natuurlijke is. Wanneer je jezelf verliest en mentaal zo in de knoop zit dat je maar één uitweg ziet, dan ben je behoorlijk ziek. En net zoals bij een lichamelijke ziekte kun je daaraan overlijden.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 35 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.