Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: Macaulay Culkin, die nooit kind mocht zijn, waardoor hij bijna wel móést ontsporen.

Macaulay Culkin (41) wordt gezien als een van de meest tot de verbeelding sprekende kindsterretjes ooit. Hij was 10 jaar toen hij in 1990 Kevin McCallister vertolkte in Home Alone en twee jaar later was hij ook in het vervolg te zien. Beide films werden kaskrakers. Macaulay figureerde tussendoor ook nog in de videoclip Black or White (1991) van Michael Jackson en was op zijn 13e al meervoudig miljonair. Niet dat het hem daarom te doen was. Hij ambieerde niet eens een Hollywoodcarrière. Het was zijn vader die vond dat zijn zoon de looks had van een kindsterretje, waar flink geld mee verdiend moest worden.

Scheiding

Daarom werd Macaulay op zijn 4e al aangemeld voor audities en had hij snel zijn eerste rolletje. De dollars stroomden vanaf dat moment binnen, maar geld maakte in dit geval zeker niet gelukkig: in 1995 kregen Macaulay’s ouders grote ruzie over het verdelen van de geldrechten van hun zoon. Het kwam zelfs tot een scheiding. Moeder Patricia kreeg de zeven kinderen toegewezen en vader Christopher, die zijn kroost bleek te mishandelen, moest genoegen nemen met een verhoudingsgewijs kleine vergoeding. Op het moment van deze uitspraak, in april 1997, bedroeg Macaulay’s vermogen 17 miljoen dollar. De stress over de scheiding van zijn ouders bezorgde hem op zijn 14e al een burn-out. Hij wilde verdwijnen uit Hollywood én de media, al lukte dat laatste niet bepaald. Vanwege drugsbezit kwam hij negatief in het nieuws. 

Beeld: Brunopress

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 49 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.