Uri Geller illusionist

De Britse premier Therese May heeft het er maar zwaar mee: de brexit. Illusionist Uri Geller doet er nog even een schepje bovenop en schrijft een brief aan May, waarin hij zegt dat hij een Engelse stap uit de Europese Unie niet kan toestaan, ook al mag hij haar graag.

Geller schrijft dat hij May de kans geeft om de brexit af te blazen. Luistert zij niet, dan neemt hij drastische maatregelen. "Ik waardeer je enorm", schrijft Geller in de brief die is gepubliceerd door de Britse krant The Jewish Telegraph. "Toch zal ik je telepathisch van de brexit weerhouden - en geloof me, tot iets dergelijks ben ik in staat."

De Brits-Israëlische Geller, bekend van de gebogen lepels, zet zijn dreigement kracht bij door een eerdere prestatie te benoemen. Geller is naar eigen zeggen ooit door een Amerikaanse senator gevraagd het brein van een hoge Sovjet-onderhandelaar "te bombarderen", zodat de Sovjets een kernwapenovereenkomst zouden tekenen. Hij voltooide zijn missie naar eigen zeggen met succes.

May en Trump

Overigens zijn May en Geller geen vreemden van elkaar. De huidige premier zou ooit bij Geller op bezoek zijn geweest toen zij allebei in de plaats Sonning woonden. Toen al voorspelde Geller dat May premier zou worden, schrijft hij, net als dat hij al zag aankomen dat Donald Trump president van de Verenigde Staten zou worden.

Article continues after the ad

Dat hij nu een dreigement aan het adres van May moet uitten, doet Geller dan ook pijn. Hij gelooft echter dat een meerderheid van de Britten tegen de brexit is en blijkt daarom tot ingrijpen bereid.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders