We schreven er vanmorgen al over: er is iets aan de hand bij het Britse koningshuis, maar niemand wist wát er aan de hand was. De geruchten gingen dat Philip overleden zou zijn - dat is niet waar - en dat Elizabeth misschien wel zou aftreden. Ook niet waar. The word is out: het grote nieuws is dat Philip met pensioen gaat.

Lees ook: Drama bij het Britse koningshuis: wat is er aan de hand?

Pensioen

De hertog van Edinburgh heeft besloten dat hij na de zomer niet meer aan het werk gaat. Niet echt ondenkbaar, want de beste man is inmiddels al 95 jaar. Tot en met augustus werkt Philip de agenda vol verplichtingen af, maar daarna is de kans klein dat hij uitnodigingen accepteert, meldt het persbericht van het Britse koningshuis. 

Geen actieve rol

Philip is verbonden aan 780 organisaties en hoewel hij daar lid van blijft zal hij na de zomer niet langer een actieve rol spelen binnen de organisaties. Dat betekent dat ze geen RSVP hoeven te verwachten als ze een evenement organiseren. De Queen daarentegen blijft stug doorwerken. Er is nog een vol programma met afspraken die ze met hulp van de Royal Family afwerkt. 

 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Getty Images

Elke week deelt Story de mooiste, ontroerendste en bijzonderste foto’s die voorbijkomen op Instagram. Een mooi kijkje in het leven van de sterren. Met deze week: bekende Nederlanders en hun gezelschap. 

Jorien ter Mors 

Johnny de Mol 

 

Ruud Gullit 

 

Big 👍🏽to my girlfriend she did well @karinderooy

Een bericht gedeeld door Ruud Gullit (@ruudgullitofficial_) op

Gerard Joling 

 

Je kunt het natuurlijk ook te Bont maken ! @thomasbergeofficial #kirchberg #gerardjoling

Een bericht gedeeld door Gerard Joling (@gerard_joling) op

Jennifer Hoffman 

Patty Brard 

Dit artikel komt uit editie 8 van Story. Nu in de winkels.

Beeld: Soenar Chamid | Hollandse Hoogte

Doutzen Kroes staat bekend als de mooiste vrouw van Nederland. Haar goede genen heeft ze te danken aan haar moeder. De twee lijken als twee druppels water op elkaar!

Fryske famkes

Het topmodel en haar zusje Rens bezochten dit weekend hun 62-jarige moeder Geartsje. Doutzen ging terug naar haar roots in Friesland. De zussen en moeder maakten een wandeling, en dat werd vastgelegd. Rens deelde het kiekje van de 'Fryske famkes' op Instagram. Daarop is duidelijk te zien dat Doutzen erg veel lijkt op haar moeder Geartsje! 

 

Een bericht gedeeld door Rens Kroes (@renskroes) op

Beeld: Peter Smulders