We schreven er vanmorgen al over: er is iets aan de hand bij het Britse koningshuis, maar niemand wist wát er aan de hand was. De geruchten gingen dat Philip overleden zou zijn - dat is niet waar - en dat Elizabeth misschien wel zou aftreden. Ook niet waar. The word is out: het grote nieuws is dat Philip met pensioen gaat.

Lees ook: Drama bij het Britse koningshuis: wat is er aan de hand?

Pensioen

De hertog van Edinburgh heeft besloten dat hij na de zomer niet meer aan het werk gaat. Niet echt ondenkbaar, want de beste man is inmiddels al 95 jaar. Tot en met augustus werkt Philip de agenda vol verplichtingen af, maar daarna is de kans klein dat hij uitnodigingen accepteert, meldt het persbericht van het Britse koningshuis. 

Article continues after the ad

Geen actieve rol

Philip is verbonden aan 780 organisaties en hoewel hij daar lid van blijft zal hij na de zomer niet langer een actieve rol spelen binnen de organisaties. Dat betekent dat ze geen RSVP hoeven te verwachten als ze een evenement organiseren. De Queen daarentegen blijft stug doorwerken. Er is nog een vol programma met afspraken die ze met hulp van de Royal Family afwerkt. 

 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Getty Images