We schreven er vanmorgen al over: er is iets aan de hand bij het Britse koningshuis, maar niemand wist wát er aan de hand was. De geruchten gingen dat Philip overleden zou zijn - dat is niet waar - en dat Elizabeth misschien wel zou aftreden. Ook niet waar. The word is out: het grote nieuws is dat Philip met pensioen gaat.

Lees ook: Drama bij het Britse koningshuis: wat is er aan de hand?

Pensioen

De hertog van Edinburgh heeft besloten dat hij na de zomer niet meer aan het werk gaat. Niet echt ondenkbaar, want de beste man is inmiddels al 95 jaar. Tot en met augustus werkt Philip de agenda vol verplichtingen af, maar daarna is de kans klein dat hij uitnodigingen accepteert, meldt het persbericht van het Britse koningshuis. 

Geen actieve rol

Philip is verbonden aan 780 organisaties en hoewel hij daar lid van blijft zal hij na de zomer niet langer een actieve rol spelen binnen de organisaties. Dat betekent dat ze geen RSVP hoeven te verwachten als ze een evenement organiseren. De Queen daarentegen blijft stug doorwerken. Er is nog een vol programma met afspraken die ze met hulp van de Royal Family afwerkt. 

 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Getty Images

Roxeanne Hazes mag vandaag 26 kaarsjes uitblazen. Deze verjaardag is extra bijzonder voor de zangeres, want het is de eerste keer dat ze het viert als moeder. En daar hoort natuurlijk een bijzonder cadeau bij.

Haar zoontje Fender heeft namelijk een prachtige tekening gemaakt voor Roxeanne. Ook door Erik is ze aardig verwend met cadeautjes, maar het geschenk van haar kleine spruit heeft toch wel de meeste indruk gemaakt. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Instagram, Peter Smulders

Cabaretier Youp van ‘t Hek heeft een aantal voorstellingen van zijn nieuwe tournee Met de kennis van nu afgezegd. De shows die hij op 18 en 19 januari in Theater de Schie zou spelen, zijn afgelast, maakte het theater bekend.

Het is niet bekend wat Van ‘t Hek precies heeft. De voorstellingen zijn verplaatst naar data in juni. De bezoekers zijn op de hoogte gesteld.

Onwel

De 64-jarige cabaretier zegde drie jaar geleden plotseling zijn tournee af nadat hij een aantal keer onwel was geworden op het podium. Eind december 2015 onderging Van ‘t Hek een zware hartoperatie. In de loop van 2016 hervatte hij zijn optredens.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders