De uitvaart van Lotte van der Zee is intens beleefd door de mensen die erbij waren. Niet alleen kwamen zo'n drieduizend tot vierduizend mensen naar de Grote Kerk in Enschede om afscheid te nemen van het vorige week overleden 20-jarige model, ook waren er tweehonderd vrienden en familieleden bij elkaar gekomen voor de besloten dienst.

Belangstellenden konden in de kerk een kaarsje aansteken en de nabestaanden condoleren. Daarbij liep de wachttijd op tot anderhalf uur. Ook was er een verkeersregelaar bij het openbare afscheid, om zo alles in goede banen te leiden.

Article continues after the ad

Hartstilstand

Van der Zee overleed afgelopen week aan een hartstilstand. Ze werd tijdens de besloten dienst herdacht door haar familie, haar vrienden en hockeyteamleden. De helm die ze droeg als keepster bij het hockeyteam en de sjerp die ze won als Miss Teenage Universe omringden de kist. Haar vader, grootvader en twee goede vriendinnen kwamen aan het woord. Tijdens de uitvaartplechtigheid klonk muziek van Marco Borsato, Fleetwood Mac, Katie Melua en Ed Sheeran.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief. 

Bron: ANP | Beeld: ANP