Dit jaar is het door de coronacrisis allemaal anders en gaan grote tennistoernooien niet door of worden ze verplaatst. Maar als alles straks weer op gang komt, zijn dit de koninklijke tennisfans die zeker van de partij zijn!

1 Hertogin Kate

De allergrootste liefhebber van deze balsport is ongetwijfeld de Britse hertogin Kate. Zij slaat als het even kan vooral Wimbledon niet over, liefst vergezeld door zus Pippa. Vorig jaar nog waren alle ogen tijdens het toernooi op Kate gericht toen ze samen met schoonzus Meghan de dames enkelfinale bijwoonde; de geruchten over ruzie tussen de twee hertoginnen waren op hun hoogtepunt en iedereen wilde zien hoe ze met elkaar omgingen.

2 Koning Felipe van Spanje

Als het even kan woont koning Felipe van Spanje belangrijke tenniswedstrijden bij. Zo is hij een graag geziene gast bij het Mutua Madrid Open en bij Roland Garros. Uiteraard juicht hij het hardst voor de Spaanse tennisser Rafael Nadal. Deze tennisgrootheid heeft door de jaren heen een goede band opgebouwd met de gehele koninklijke familie; hij ging vorige zomer nog lunchen met Felipe’s ouders Juan Carlos en Sofia. Felipe en zijn vrouw Letizia nemen soms ook hun dochters mee naar wedstrijden.

3 Prins Félix en prinses Claire van Luxemburg

De tweede zoon van groothertog Henri van Luxemburg stal vorig jaar de show tijdens de halve finale tussen Roger Federer en Rafael Nadal op het Franse Roland Garros. Félix en zijn vrouw Claire deden namelijk geen enkele moeite om hun liefde  te verbergen en kusten elkaar zelfs openlijk. Félix wordt vaker gezien bij tenniswedstrijden en speelt zelf ook.

Article continues after the ad

Beeld: Getty Images

Dit artikel komt uit Story. Editie 30 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.