Al eeuwen geleden haalden koningen en prinsen hun echtgenotes uit het buitenland. Vroeger waren die huwelijken bijna altijd gearrangeerd, nu allang niet meer. Maar nog steeds komen koninklijke bruiden regelmatig uit andere (soms verre) landen.

1 KONINGIN MÁXIMA

Onze koningin groeide op in Buenos Aires in Argentinië, ontmoette haar toekomstige echtgenoot in het Spaanse Sevilla, en woonde in die periode in New York, waar ze voor de Deutsche Bank werkte; hoe internationaal. Ze maakte indruk door in 2001 tijdens de bekendmaking van de verloving al Nederlands te spreken.

Article continues after the ad


2 PRINSES MARY

Prinses Mary van Denemarken komt uit Tasmanië, een eiland bij Australië. Ze is echter Schots, want daar komen haar beide ouders vandaan. Toen ze een relatie kreeg met kroonprins Frederik, ging ze eerst een tijdje in Parijs wonen.


3 PRINSES CHARLÈNE

Charlene Wittstock was een professioneel zwemster uit Zuid-Afrika toen ze in 2000 prins Albert van Monaco ontmoette. Ook al is het prinselijk paar inmiddels dus al bijna 20 jaar samen, prinses Charlène spreekt tot afschuw van de inwoners van Monaco nog steeds zeer matig Frans.

Beeld: ANP

Dit artikel komt uit Story. Editie 34 ligt nu in de winkel of lees verder via Tijdschrift.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.