andre van duin vroeger

We kunnen ons geen televisiewereld voorstellen zonder André van Duin (73). Al jaren is de komiek, presentator, zanger en acteur te zien in verschillende programma's en shows. Kun jij je nog herinneren hoe André van Duin vroeger door het leven ging? Wij doken het archief in en vonden een prachtig kiekje uit de oude doos!

Hij werd in 1947 geboren als Adrianus Marinus Kloot (later: Kyvon), maar werd bij het grote publiek bekend onder zijn artiestennaam André van Duin. André brak door in de jaren zestig, toen hij zowel in de theaters als op televisie zijn debuut maakte. Ook werd André van Duin vroeger bekend als zanger. Hij deed vooral persiflages van bekende nummers en bracht carnavalskrakers uit zoals Willempie en Er staat een paard op de gang.

Article continues after the ad

André van Duin vroeger

In 1970 kreeg André zijn eigen revue: 'n Lach in de ruimte. Hierna volgden niet alleen nog vele revues, maar ook talloze radioprogramma's en televisieshows. De bekendste zijn toch wel de Dik Voormekaar Show met Ferry de Groot, Animal CrackersTe land, ter zee en in de lucht en de RTL4-quiz Wie ben ik? samen met Ron Brandsteder en Caroline Tensen. Hoewel de tv-persoonlijkheid nu lichtblond/grijs is, stond André van Duin vroeger bekend als roodharige.

Dit is hoe hij eruitzag in de jaren zeventig:

André van Duin in de jaren zeventig.

Zo gaat het nu met André van Duin

Anno 2021 is André van Duin nog altijd te zien op televisie. Momenteel presenteert hij het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt, waar hij samen met Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden op zoek gaat naar een nieuw baktalent. Hij was meer dan dertien jaar getrouwd met Martin Elferink. De 55-jarige Martin overleed vorig jaar januari aan de gevolgen van botkanker. André heeft bijna een jaar later nog steeds moeilijke momenten, maar de presentator probeert niet te lang te blijven hangen in het verdriet. 'Ik probeer gelukkig te zijn alleen', aldus Van Duin in een interview met Vrouw.

Beeld: Peter Smulders, ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.