Ze beroerden het hart van vele vrouwen en bezorgden een vleugje romantiek in hun dagelijks bestaan. Maar hoe zag hun éígen leven er eigenlijk uit en was dat net zo romantisch als ze in hun hits bezongen? In deze aflevering van de serie Charmezangers het verhaal van Udo Jürgens, die zo’n zestig albums maakte, maar véél meer harten brak.     

Udo genoot van zijn sterrenstatus: hij dompelde zich onder in het nachtleven, reed in sportauto’s en liet zich de overweldigende belangstelling van vrouwen welgevallen. Na concerten drongen de dames zich aan hem op. ‘Mijn leven lang werd ik altijd snel verliefd.’ Udo realiseerde zich dat dit heel pijnlijk was voor zijn partners. ‘Maar ik heb altijd bekend dat ik ze ontrouw was.’ Nou ja, altijd... Actrice Brigitta Köhler, zijn eerste grote liefde, moest dat zélf ontdekken. Ze waren toen vijf jaar samen. ‘Ik wilde zijn jas naar de stomerij brengen en vond in een van zijn zakken een foto van een beeldschone vrouw. Toen wist ik hoe laat het was. Ik heb de foto verscheurd. Toen Udo zijn jas weer aantrok en ontdekte dat de foto weg was, wist hij wat er was gebeurd. (...) Ik heb hem bedankt voor alles wat hij mij gegeven had,’ zei Brigitta, die tot zijn dood contact hield met Udo. Op de verscheurde foto stond model Erika ‘Panja’ Meier. Udo had haar ontmoet in de bar waar hij pianist was. Ze trouwden in 1964 en kregen zoon John.

Overspel

Maar Udo blééf vreemdgaan. Een van zijn minnaressen beviel van zijn dochter Sonja, die later vertelde: ‘Ik weet zeker dat Udo – het woord papa komt niet makkelijk over mijn lippen – het liedje Siebzehn Jahr, blondes Haar voor mijn moeder heeft geschreven. Hij vond haar ongelóóflijk mooi, een Brigitte Bardot-type, maar ze hadden slechts een korte affaire.’ Na Sonja’s geboorte verwekte Udo bij zijn echtgenote Panja dochter Jenny. Maar hij bleef overspel plegen.

2000 dames

Op zijn 44e werd hij op slag verliefd op 17-jarige blondine Corinna Reinhold toen ze hem de weg vroeg in Mönchengladbach. Hun relatie was intenser dan Udo’s andere affaires, tot groot verdriet van Panja, die uiteindelijk wilde scheiden. Corinna had Udo toen voor zich alleen. Dacht ze. Hij bleef pleziertjes buiten de deur zoeken. In totaal zou hij met zo’n 2000 dames hebben geslapen! ‘Ik was geen veroveraar, ik wérd veroverd! Seksuele afwisseling was voor mij een voorwaarde om mij ook lichamelijk gelukkig te voelen. Mijn minnaressen waren altijd tevreden, mijn echtgenotes minder.’

Article continues after the ad

Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 47 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.