Gisteren was het eíndelijk weer tijd voor een kersverse ‘Steenrijk, Straatarm’. Hierin zagen kijkers van ‘Love Island’ een bekend gezicht voorbij komen: Lotte van Leeuwen (23) maakte samen met haar moeder deel uit van het vermogende gezin. En daar raakte Twitter niét over uitgepraat.

‘Steenrijk, Straatarm’ gemist

Keer op keer weet Steenrijk, Straatarm de nodige tongen los te maken op Twitter. Vult het sociale medium zich niet met geëmotioneerde reacties, dan voert ongemakkelijkheid wel de boventoon. In het programma is te zien hoe een vermogend gezin een week lang van huis, haard én budget ruilt met een minderbedeelde familie. Lotte, bekend van haar deelname aan Love Island, proeft in de nieuwste uitzending van het minder rijke leven in het Noord-Hollandse Blokker. Dit doet ze samen met haar moeder Raghnild (50), die net als de social influencer in Blaricum woont.

Article continues after the ad

Wereld van verschil

De Gooische vrouwen ruilen een week van leven met Petra en haar vier kinderen. Waar de Love Island-deelnemer in een heerlijk huis woont (zeg maar gerust: villa), eens per week uiteten gaat en nog eens twee keer in die tijd buiten de deur luncht met vriendinnen, gaat het er bij het minderbedeelde gezin heel anders aan toe thuis. Petra lijdt aan fibromyalgie – een aandoening waarbij je last hebt van chronische pijn in je spieren en bindweefsel – en kan daardoor slechts zeven uur per week werken. Meer dan honderd euro per week heeft het gezin uit Noord-Holland dan ook niet te besteden.

Vijftien keer zo veel geld

Tijdens de ruilweek krijgen Lotte en Raghnild dus dat bedrag van honderd euro, terwijl Petra en de kinderen voor één vijftien keer (!) zo veel te besteden hebben. De moeder van het gezin schiet vol als het budget eenmaal geteld is en ook haar kids kunnen hun ogen niet geloven. 'Ik voel me rijk', aldus een van de dochters, die zichtbaar haar geluk niet op kan.

Realitycheck

Niet alleen Petra schiet vol, ook Raghnild lukt het niet om het droog te houden. Dat het minderbedeelde gezin slechts honderd euro per week te besteden heeft, is voor haar een enorme realitycheck. 'Je let helemaal niet op dat geld en doet alles maar in het karretje. Dat vind ik dan ineens best slecht van mezelf. Ik gun deze mensen dan ook een beetje meer geld', aldus de moeder van Lotte in tranen. Omdat zij met z’n tweeën meedoen aan het programma, besluiten ze niet het hele weekbudget te gebruiken. Lotte en Raghnild doen zestig euro terug in het potje en doen hun best om een week rond te komen van slechts veertig euro.

Een gasfornuis? Hoe werkt dat..?

Op Twitter raken kijkers van Steenrijk, Straatarm niet uitgepraat over Lotte en Raghnild. Vooral het moment dat de twee aan het klungelen zijn met het gasfornuis, zorgt voor stomverbaasde reacties.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Geen inloopkast

Ook wanneer Lotte voor het eerst het huis van Petra en haar gezin binnenstapt, stroomt Twitter vol. De Love Island-deelnemer vindt het namelijk onvoorstelbaar dat de kleding van het gezin op de grond ligt. 'Ik ben dan zo’n iemand die dat netjes en geordend wil hebben', horen we haar zeggen. Wel voegt ze eraantoe dat ze er een kast zou willen neerzetten, zodat het gezin 'hun kleding netjes daarin kunnen leggen'. Kijkers van Steenrijk, Straatarm kunnen niks met deze opmerkingen van Lotte. 'Toppunt van armoe, geen inloopkast hebben. Ja, het bestaat, Lot. Drama', reageert iemand vol sarcasme.

De tekst gaat verder onder de tweets.

‘Leeg’

Al met al krijgen de influencer en haar moeder een hoop kritiek over zich heen tijdens de uitzending van Steenrijk, Straatarm. 'Lotte is echt heel knap, maar zó leeg', luidt een van de vele negatieve reacties op Twitter. Ook worden de vrouwen uit het Gooi 'wereldvreemd' genoemd.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Supermams

Waar Lotte en haar moeder overspoeld worden met negativiteit, kunnen Petra en haar kinderen juist rekenen op veel lof. Ze worden 'sympathieke, leuke mensen' genoemd en de moeder des huizes een 'supermam'. 'Wat een ‘rijk’ arm gezin', klinkt het dan ook op Twitter.

Door: Flaironline | Beeld: Still

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.