Twee mannen die worden verdacht van diefstal met geweld in Amsterdam-Zuid, waarvan de vader van Nicolette van Dam het slachtoffer was, blijven tot begin juni vastzitten.

Het gaat om een 28-jarige man uit Amsterdam en een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Na twee weken voorarrest heeft de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam besloten hun voorlopige hechtenis te verlengen tot begin juni. Dit meldt het Openbaar Ministerie vrijdag.

Vier verdachten

In totaal zijn er vier verdachten in de zaak. Vorige week werd het voorarrest van een 21-jarige verdachte met negentig dagen verlengd en besloot de raadkamer een 17-jarige jongen nog dertig dagen gevangen te houden.

Vader

De vader van Nicolette, de 61-jarige René van Dam, werd op woensdag 20 februari op klaarlichte dag op straat in de buurt van het Hilton Hotel aan de Apollolaan in Amsterdam-Zuid overvallen. Dit gebeurde door meerdere daders. Volgens Nicolette werd haar vader op zeer gewelddadige wijze beroofd en liep hij daarbij zwaar lichamelijk letsel op.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Instagram