De Hart van Nederland-opvolgers van de ontslagen Gallyon van Vessem (51) en Selma van Dijk (50) zijn bekend. Maarten Steendam (40) en Wolter Klok (27) gaan het SBS 6-programma presenteren. Het is voor eerst in de geschiedenis van het programma dat er mannen aan het presentatieteam worden toegevoegd.

De heren zijn vanaf april te zien in Hart van Nederland. Ze zijn onderdeel van een vernieuwing die John de Mol doorvoerde. 'Ik kijk ernaar uit om items te maken over het nieuws dat Nederland bezighoudt en dit ook elke avond aan meer dan 1 miljoen mensen te presenteren,' laat Steendam weten. Klok was als kind al enorme fan van het programma. Hij maakte er zelfs een eigen website over. 'Dat ik vijftien jaar later als redacteur bij Hart van Nederland ga werken en het programma ook nog eens regelmatig mag presenteren is voor mij dus letterlijk een jongensdroom die uitkomt.'

Article continues after the ad

Tv-ervaring

De nieuwe presentatoren zijn geen onbekenden in de televisiewereld. Steendam werkt voor Telegraaf TV, Klok presenteert bij RTV Drenthe. Ook NOS Jeugdjournaal-presentatrice Siham Raijoul (33) zal het Hart van Nederland-team komen versterken.

Leeftijdsdiscriminatie

Oud-presentatoren Gallyon van Vessem (51) en Selma van Dijk (50) kregen in oktober te horen dat ze het veld moesten ruimen, omdat Talpa-baas John de Mol de dames te oud vindt. Dit kwam De Mol op veel kritiek te staan, óók van Hart van Nederland-collega's. Toen de presentatrice afscheid nam, gaven ze haar een trui met de opdruk 'T.H.T.', een verwijzing naar haar ontslag. 

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.