Jarenlang was Catherine Keyl gelukkig met haar Peter. Inmiddels is ze alweer twee jaar vrijgezel en ondanks haar inschrijving bij een datingbureau lijkt daar geen verandering in te komen. De presentatrice heeft er vrede mee als ze alleen oud wordt, vertelt ze aan Story.

De verwachtingen van Catherine Keyl (74) waren hoog, toen ze zich begin dit jaar inschreef bij een bekend datingbureau. Haar inschrijving bleek succesvol. Dagelijks ontving de presentatrice tientallen mailtjes van mannen die wel een avondje op stap wilden met haar. ‘Maar ik had het al snel gezien,’ vertelt Catherine aan Story. ‘Er was geen man bij van wie ik dacht: die is leuk genoeg. Want ik ben wel zover dat ik inmiddels geen concessies meer doe. Ik ga voor de hoofdprijs. En dat is soms wel lastig, want ik ben best gek op mannen. Maar dan moeten ze wel leuk zijn.’

Niet daten

Inmiddels is Catherine gestopt met daten. ‘Ik vind het niet eens erg. Ik ben heel gelukkig in mijn eentje. Waarom heb ik eigenlijk een man nodig? Niet om gelukkig te zijn. Dat idee komt meer door al die series waar je naar kijkt. Ik kijk nu naar de serie Outlander. Het stel dat daarin de hoofdrol speelt, zegt niet gelukkig te kunnen zijn zonder elkaar. Maar dat betekent niet dat dat voor iedereen geldt.  We romantiseren de liefde te vaak. Ik denk dat het heel weinig voorkomt dat het tussen twee mensen waanzinnig klikt.’ Bang om alleen te blijven is Catherine niet.

Beeld: Peter Smulders

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 31 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.