Twan Huys zag zijn ontslag bij RTL Late Night totaal niet aankomen. De presentator werd in een publieke ruimte aan de kant gezet, melden RTL Boulevard en 6 Inside.

'Ik denk dat Twan oprecht gedacht heeft: ik mag dit hele seizoen afmaken tot mei,' zegt Albert Verlinde in zijn showbizzprogramma. De presentator heeft het slechte nieuws op zondag te horen gekregen van Sven Sauvé, algemeen directeur van RTL. Hij nodigde Huys uit in het Amsterdamse Okura Hotel. 'Daar werd de mededeling gegeven van: 'Twan, we gaan stoppen,' aldus Verlinde.

Article continues after the ad

Per direct

Het was vanuit RTL niet de bedoeling dat de talkshow per direct zou eindigen. 'Ik denk dat er een dynamiek is geweest van: 'Laten we het nog een week doen, dan kun je het mooi afronden.' En dat Twan dan gezegd heeft: 'Laat maar zitten ook. Ik doe er nog eentje.' Volgens Sauvé is de presentator dan ook niet blij met het ontslag. 'Je kan je voorstellen dat als je met zo veel enthousiasme aan een programma bent begonnen en aan een nieuw avontuur binnen RTL en je na zes maanden te horen krijgt dat je gaat stoppen dat het geen leuke mededeling is.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders