Hij moest het veld ruimen als presentator van RTL Late Night en bij Buitenhof werd hij ook vervangen door een collega. Maar de gifbeker is nog niet leeg voor Twan Huys.

Er is een flinke rel gaande in de boekenwereld. Op 28 maart verschijnt het boek Wandellust van presentator en journalist Twan Huys. ‘In Wandellust verbreedt Twan zijn horizon en beschrijft de mooiste wandelgebieden van Nederland,’ kondigde Twans uitgeverij Prometheus in februari aan.

Article continues after the ad

Gekopieerd

Tot afgrijzen van Twan zijn het thema én de titel van zijn boek overgenomen dan wel gekopieerd door lifestyleblogger Cynthia Schultz, die haar boek Wandellust op 16 maart aankondigde. ‘In Wandellust laat lifestyleblogger Cynthia Schultz zien hoe fijn wandelen kan zijn. Laat je door dit mooie boek inspireren om te gaan wandelen,’ meldde Kosmos Uitgevers in het persbericht over het boek dat op 21 april verschijnt.

Eenzelfde titel

In Story reageert publiciteitsmedewerker Jan van Helden, van Twans uitgeverij, onaangenaam verrast. ‘Ik zie het nu, wij wisten hier niets van. Het boek van Twan is al een hele poos geleden aangekondigd in onze nieuwe voorjaarsaanbieding, in het najaar verschenen.’ Volgens brandmanager Sofie Defraye van Kosmos Uitgevers jokt Jan in zijn berichtgeving. ‘In het allereerste bericht over de komst van het boek van Twan Huys werd de titel nog niet genoemd.’ Ze refereert aan een aankondiging van vorig jaar op de website van Televizier. ‘In een later stadium kwamen beide uitgevers erachter dat eenzelfde titel was gekozen. Dit gebeurt wel vaker.’ Volgens de uitgeverij van Twan kloppen de woorden van Sofie niet. ‘Bij ónze aankondiging van het boek was de titel uiteraard bekend,’ aldus Jan. ‘Het bericht van Televizier is niet vanuit ons.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 13 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.