Twan Huys heeft spijt dat hij niet heeft ingegrepen toen Tommy Wieringa een grap maakte over de aanslag op de Telegraaf. Dat zei Huys woensdag in een opgenomen verklaring bij RTL Boulevard.

'Achteraf gezien had ik afstand moeten nemen van de uitspraak en ik betreur het zeer dat ik dat niet heb gedaan', zei Huys. Misdaadverslaggever van De Telegraaf John van den Heuvel, die aanwezig was in de Boulevard-aflevering, was niet onder de indruk. 'Ik raakte een beetje geprikkeld dat een directe collega van ons er een beetje schaapachtig bij stond. Mijn collega's van De Telegraaf zijn woest', zei Van den Heuvel.

Article continues after the ad

Tommy Wieringa

Tommy Wieringa was dinsdag op het congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in Maastricht om te spreken over 'de grens'. Dat was het thema van de bijeenkomst, waar het ging over bedreigingen aan het adres van bestuurders. Toen gespreksleider Twan Huys de aanslag op De Telegraaf ter sprake bracht, reageerde Wieringa met: 'Nou dat werd tijd', wat tot gelach in de zaal leidde.

Geen spijt

In tegenstelling tot Huys, heeft Wieringa geen spijt: 'Iedereen in de zaal begreep dat het een grap was', zei hij woensdag. 'De Telegraaf is niet mijn krant, maar ik dacht dat ze daar wel tegen een stootje konden. Het was een aanslag op een deur. Het is wat anders als mensen gewond waren geraakt.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Mischa Schoemaker (ANP)