Vrijdagavond was het eindelijk zover: de eerste liveshow in The Voice Of Holland. Nederland genoot massaal van de muzikale optredens, maar er was ook een hoop kritiek. Met name Anouk ging compleet door het lint, nadat kandidaat Jasper door het volk werd gekozen voor de volgende ronde. ‘Wat een kut land’, schreeuwt ze vanuit haar rode stoel.

De vier juryleden gingen er vanuit dat Jasper het veld zou moeten ruimen, na een ‘ongemakkelijk’ optreden. Dit bleek niet zo te zijn, want de kijkers thuis gunden hem een plekje in de volgende ronde.

Article continues after the ad

‘Het is gewoon een kutland’

Het commentaar van de jury was echter niet mals: ‘Hoe dan? Het is gewoon een kutland. Ik begrijp niet waarom het nog steeds zo is dat het land kiest en niet de coaches. Want dit slaat echt, sorry Jasper, FUCKING nergens op. Really? Zijn jullie helemaal koekoek geworden thuis?!’, schreeuwt Anouk. Wanneer Martijn het opneemt voor de kandidaat, kan Anouk zichzelf niet meer inhouden. Ze begint zichzelf zelfs te slaan.

Rare situatie

Ook mede-coach Ali B is overdondert door de krankzinnige uitslag en komt niet uit zijn woorden: ‘Ik begrijp hier werkelijk... Ik ga niet in discussie. Als zij thuis mogen twitteren over onze keuzes, mag ik ook... Ik moet even verwerken waar ik naar zit te kijken, het is een hele rare situatie.’

Kandidaat Jasper

Eerder in de aflevering uitte Anouk ook al stevige kritiek na het optreden van Jasper. Ze vindt hem ‘een lieverd’, maar adviseert hem om meer ervaring op te doen: ‘Dit is niet de plek voor jou om te staan. Je moet kilometers maken.’

Jasper stond tijdens zijn optreden stijf van de zenuwen en had last van keelproblemen. Eerder in het programma, tijdens de knock-outs, ging zijn optreden compleet de mist in. Hij herpakte zichzelf daarna goed en kreeg tóch een ticket naar de liveshows. Hiermee bewijst de muzikant een groot talent te bezitten, maar dat hij ‘de meest zenuwachtige kandidaat ooit is’, is wel duidelijk.

Reacties Twitter

Na de aflevering kreeg de zanger veel meelevende reacties van kijkers. 

Maar ook veel Twitteraars zijn het niet eens met de uitslag.

Bron: Shownieuws, RTL Boulevard | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.