Het was twee jaar geleden voor Lodewijk Hoekstra (40) zelf nog de grootste verrassing dat hij verliefd werd op Renée (30), de oppas van zijn kinderen. Na zijn scheiding van Kristel wilde hij eigenlijk rust op liefdesgebied. Sindsdien zijn de tv-tuinman en zijn vriendin intens gelukkig en hebben ze in hun huis een babykamer ingeruimd. "We hebben een grote kinderwens..."

Article continues after the ad

Lees ook: Jort Kelder is klaar met relaties!

Handen uit de mouwen

Lodewijk kan niet wachten totdat hij volgende week de sleutel voor het eerst in het slot van zijn nieuwe woning kan omdraaiden. Het huis dat hij met zijn vriendin zelf gebouwd heeft. "Precies vorig jaar om deze tijd zijn we er mee begonnen", vertelt de tv-tuinman aan Story. "Renée en ik hebben zelf ook de handen uit de mouwen gestoken. Het scheelt geld, maar het is ook nog eens onwijs leuk om samen aan je eigen huis te werken. Het is natuurlijk dé manier om elkaar nog beter te leren kennen. Vooraf vonden we dat ook best spannend. Een huis bouwen is behoorlijk chaotisch."

Grote kinderwens

Met Renée hoopt Lodewijk ook nog een kind te krijgen. "We hebben inderdaad een grote kinderwens", aldus de tuinman in het blad. "Dat was al vanaf het begin zo. Je moet echter niets overhaasten. Maar nu ons huis klaar is, willen we die volgende stap nemen. We hopen dat we snel mooi nieuws hebben." 

Vanaf zondag 9 april is Lodewijk te zien in het nieuwe programma 'Groene Handen' op RTL 4. Wil je weten waar dit programma precies over gaat? Lodewijk vertelt het in de nieuwe Story

Beeld: Peter Smulders.