Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de 10 grootste schandalen. Deze week: tv-komiek Bill Cosby, die jarenlang werd aanbeden maar uiteindelijk niets meer dan een onverzadigbaar seksmonster bleek.

Dr. Cliff Huxtable

Bill Cosby (83) – vooral bekend als dr. Cliff Huxtable in de komische tv-serie The Cosby Show (1984 tot 1992) – werd decennialang op handen gedragen in Hollywood. Niet alleen vanwege zijn acteerprestaties, eveneens door de aimabele wijze waarop hij omging met collega’s. Altijd liefdevol en behulpzaam, óók naar kansarme jongeren toe – voor wie hij graag een lans brak. De schok was dan ook groot toen naar buiten kwam dat Bill ook een héél andere kant bleek te hebben. 

Article continues after the ad

Echtgenote

Bill sprak van een ‘kwaadaardige campagne vol leugens’, en noemde de seksbeschuldigingen aan zijn adres ‘lasterlijk en vals’. Echtgenote Camille (76) wist al langer dat hij niet monogaam was. Zo verwekte Bill tijdens hun in 1964 gesloten huwelijk een buitenechtelijk kind bij minnares Shawn. Maar een aanrander/verkrachter? Dát ging er bij Camille niet in.

Overdreven

Officier van Justitie Kevin Steele zei: ‘Er zijn veel feiten die de beweringen staven.’ Bill’s advocaten voerden aan dat er in 2005 al een schikking was getroffen en dat Andrea had beloofd dat de zaak was gesloten. Maar de officier was het daar niet mee eens. Volgens hem kon slechts een rechter immuniteit verlenen. Voor de zekerheid schakelde Bill daarom topadvocate Monique Pressley in. Zij zette vraagtekens bij de betrouwbaarheid van de slachtofferverklaringen. En het drogeren noemde ze overdreven.

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 10 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.