In oktober 2021 bestaat de Nederlandse televisie 70 jaar. Story blikt in een serie portretten van bijzondere televisiepersoonlijkheden terug op de mens achter de sterren. In deze aflevering Willeke Alberti, de grande dame van het Nederlandse levenslied. Ze kende weinig voorspoed op amoureus gebied, en zag dan ook haar drie huwelijken met Joop Oonk, John de Mol en Sören Lerby uiteenspatten. En zo werd zingen haar werkelijke geluk en grote liefde.

Drijfveer

De stralende ogen, brede glimlach en kleine gestalte zijn haar kenmerk. Geboren met een gave om de harten van mensen te raken. Haar grootste kracht is dat ze teksten zo tot leven weet te brengen dat ze haar leven wórden. Het applaus werd haar drijfveer, naast de liefde voor haar drie echtgenoten, haar kinderen en kleinkinderen. Willeke Alberti (in 1945 geboren als Albertina Verbrugge) wilde filmster worden, zoals Doris Day, of zangeres. Ze werd het allebei. Al op zeer jonge leeftijd, ze was nog maar elf, straalde ze naast haar vader, de razend populaire zanger Willy Alberti.

Article continues after the ad

Talent om naturel te zijn

Haar eerste plaatje met hem was Zeg pappie, ik wilde u vragen. Belinda Meuldijk schreef Willeke’s autobiografie, Een leven als een lied, waarin ze de diva ter ere van haar toen zestigjarige carrière volgde in haar nog altijd drukke leven met haar kinderen en acht kleinkinderen, haar hechte vriendinnengroep, dieren, het heerlijke huis dat je met een warme omhelzing ontvangt en haar nog altijd drukke agenda. Haar talent om naturel te zijn en liedjes te brengen als een verhaal waarin je, of je wilt of niet, wordt meegesleept bracht haar de zo begeerde roem.

Beeld: Peter Smulders

Dit artikel komt uit Story. Editie 53 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.