In oktober 2021 bestaat de Nederlandse televisie 70 jaar. Story blikt in een serie portretten van bijzondere televisiepersoonlijkheden terug op de mens achter de sterren. In deze aflevering Sonja Barend, die als koningin van de Nederlandse talkshow duizenden mensen ondervroeg. Eén vraag durfde ze nooit te stellen: over haar Joodse vader die in Auschwitz werd omgebracht. Haar moeder weigerde te vertellen wat er was gebeurd en waarom Sonja na de oorlog niet thuis mocht wonen.

Goed Nieuws Show

Half Nederland heeft ze vragen gesteld en van iedereen kreeg ze antwoord. Alleen van haar moeder kreeg ze nooit de antwoorden waar ze zo naar op zoek was, simpelweg omdat ze de vragen niet durfde te stellen. En misschien... de waarheid niet durfde te horen? Sonja’s Goed Nieuws Show en Sonja op Maandag, Vrijdag en Zaterdag groeiden tussen 1977 en 1996 uit tot de meest bekeken en besproken televisieprogramma’s van Nederland, altijd eindigend met het fameuze ‘Voor straks lekker slapen en morgen gezond weer op’.

Article continues after the ad

Beroemde artiesten

Een bonte stoet aan belangengroepen passeerde de revue: bommoeders, prostituees, travestieten, Bhagwan-aanhangers, anti-bont-activisten, homoseksuelen, lijders aan aids en anorexia nervosa, plaatsers van contactadvertenties, vrouwen met te kleine borsten en vrouwen die een ‘dikke vrouwendag’ wilden organiseren. Er was crimineel Stanley H., schrijver-moordenaar Richard Klinkhamer. En natuurlijk beroemde artiesten zoals de flirterige Mick Jagger die ze blozend interviewde. ‘Ik probeerde altijd het vertrouwen van mijn gasten te winnen door dichtbij te gaan zitten, ze aan te kijken en goed te luisteren.

Beeld: Brunopress
Dit artikel komt uit Story. Editie 4 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.