Trijntje Oosterhuis jubileum

Over een week staat Trijntje Oosterhuis in een uitverkochte Ziggo Dome voor haar 25-jarige jubileumconcert. Hierbij zal de zangeres met het Metropole Orkest haar grootste hits ten gehore brengen en daar horen de liedjes van Michael Jackson ook bij, vindt ze.

“Het wordt een reis door de tijd van het begin van mijn carrière tot nu toe”, zegt Trijntje. Los van het feit dat ze met haar band Total Touch al drie keer in het voorprogramma van Michael Jackson heeft gestaan, is Trijntje bovendien een groot liefhebber van zijn muziek.

Article continues after the ad

De documentaire Leaving Neverland is haar niet ontgaan. “Ik heb zeker gekeken en ik vind het zo’n gecompliceerd verhaal dat ik mij er eigenlijk niet over uit wil spreken”, zegt ze in een interview voor de camera van het ANP. “Het is natuurlijk heftig allemaal, maar voor mij doet het niks af aan de legacy die Michael Jackson muzikaal heeft achtergelaten en dat koester ik in mijn hart.”

Het blijven nog steeds de lievelingsplaten van Trijntje. Wat dat betreft verandert er voor haar helemaal niks. Daarom worden liedjes van The King of Pop ook zeker gespeeld tijdens haar jubileumconcert. “Alleen al omdat zijn muziek het eeuwige leven verdient en het ook echt verankerd is in mijn leven inmiddels.”

Pleurisgoed

In 2009 heeft Trijntje Oosterhuis een paar maanden na Michaels dood het tribute album Never Can Say Goodbye uitgebracht. Het akoestische album met daarop liedjes van de overleden popster heeft ze samen met gitarist Leonardo Amuedo opgenomen. “En die nummers zijn gewoon pleurisgoed”, zegt Trijntje. “Al die liedjes, je kan ervan vinden wat je vindt, het zijn gewoon geweldige songs. Ik heb daar heel veel mee getoerd, mijn publiek is daar ook heel erg mee verwant geraakt. Het zou heel raar zijn als ik dat element van mijn carrière opeens niet vertegenwoordig.”

Trijntje viert met haar concert in de Ziggo Dome haar carrière vanaf het moment dat zij bekend werd bij het grote publiek, tot nu toe. Die bekendheid was nog voor haar grote doorbraak tijdens de opening van de ArenA in 1996. Daarvoor kreeg ze de kans om mee te gaan op tournee met saxofonist Candy Dulfer.

Zenuwachtig

Een week voor de show is het concert al helemaal klaar. Zelfs een ervaren artiest als Trijntje Oosterhuis blijft optreden nog spannend vinden. “Ik voel áltijd zenuwen, omdat ik me super verantwoordelijk voel dat ik daar een plek mag hebben op het podium”, zegt de 46-jarige artiest.

“Eigenlijk heb ik mij gedurende mijn hele carrière gerealiseerd van: wow, dat is niet zomaar wat. Je hebt niet recht op het podium en het succes, daar moet je ook wat voor doen. Ik neem dat heel serieus. Om zo goed mogelijk als zangeres een liedje een identiteit te geven, een gevoel en hart en ziel. Dan ga ik altijd voor een klein hobbeltje van knikkende knietjes.”

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Tekst & Beeld: ANP