Trijntje Oosterhuis (44) gooit het over een hele andere boeg. De zangeres gaat vanaf september de theaters in voor haar nieuwe theatertour met een geheel Nederlandstalig repertoire. Trijntje werkt dan ook aan een nieuw album met nieuw geschreven liedjes in haar moedertaal. 

Lees ook: Edsilia Rombley brengt single uit met Re-play

De reacties zijn oorverdovend

"Tijdens mijn laatste concerten, met gitarist Leonardo Amuedo, zong ik een blokje Nederlandse liedjes, zoals 'Telkens Weer' van Willeke Alberti. Ik vroeg de zaal: moet ik dit vaker doen? De reactie was oorverdovend: ja!", vertelt Trijntje aan het AD.

Theatertournee

Tijdens de theatertournee zingt Trijntje bestaande Nederlandse liedjes. Ze slaat dan het werk van onder meer Henny Vrienten, Frank Boeijen, Frans Halsema en Marco Borsato niet over. Momenteel is de zangeres druk met haar nieuwe album waarvoor ze met onder anderen John Ewbank, Paskal Jacobsen, Alain Clark en Dotan aan de slag is gegaan. Zij zorgen voor nieuw materiaal voor de plaat die in 2018 uitkomt. 

Beeld: Peter Smulders

We kennen de presentator niet anders dan met zijn kale hoofd. Toch gaat Humberto nu voor een totaal nieuwe look. Want zo weinig haar, daar moest verandering in komen... 

Tan gaat namelijk voor een bijzondere soort hanenkam. Alleen, leeft deze variant nog. Humberto liet zich fotograferen met een kameleon op zijn hoofd en wist zelf ook niet goed wat hij daarvan moest denken. 'Ik voel die nageltjes nog als ik er naar kijk, maar het is een bijzonder prachtig beeld geworden', aldus Tan.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders

Wolter Kroes brengt na zeven jaar weer een nieuw album op de markt. De 49-jarige zanger maakt in een persverklaring bekend dat zijn nieuwe materiaal op 12 oktober verschijnt. De naam van het album blijft nog geheim.

Het laatste studioalbum van Kroes dateert van 2011. De zanger vond het tijd om weer eens een nieuwe plaat uit te brengen. Tegelijkertijd viert Kroes met het album een belangrijke mijlpaal in zijn carrière.

Verleden

'Dit jaar zit ik 30 jaar in het vak en dan is het altijd leuk om terug te kijken naar het verleden', stelt de Viva Hollandia-zanger. 'Maar als zanger wil je altijd blijven werken aan nieuw repertoire, dus wordt het na al die jaren tijd voor een nieuw studioalbum. Er liggen waanzinnige liedjes klaar en ik kan niet wachten om het aan mijn fans te laten horen.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders