Boer Olke vond zijn grote liefde niet tijdens zijn Boer Zoekt Vrouw-avontuur, maar wel dankzij één van de geschreven brieven. De Amerikaanse Karen bleek de ware voor hem te zijn. Helaas mocht het liefdesgeluk niet lang duren. Karen is overleden aan de gevolgen van kanker. 

Borstkanker

Een jaar nadat Olke en Karen een relatie kregen, werd er borstkanker met uitzaaiingen geconstateerd bij de Amerikaanse vrouw. Ondanks de slechte prognose week de Boer Zoekt Vrouw-kandidaat geen moment van haar zijde. Het stel had goede hoop en Karen kwam afgelopen december nog mee naar de Boer Zoekt Vrouw-reünie. "We bekijken het positief, elke dag is er één," zei Karen destijds. 

Overlijden

Maar na haar bezoek aan Nederland, ging het snel slechter met de vriendin van Olke. De behandeling mocht niet meer baten. Afgelopen zaterdagavond is ze thuis ingeslapen. Karen is 47 jaar geworden. De vrouw laat Olke en twee kinderen uit een eerdere relatie achter. "We waren zo blij voor Olke dat Karen in zijn leven kwam. Ze was precies wat Olke zocht in een vrouw, hij bloeide helemaal op. We hebben Karen een aantal keren in Nederland mogen ontmoeten en hebben haar leren kennen als een bijzonder warme en liefdevolle vrouw", zegt Boer zoekt vrouw-presentatrice Yvon Jaspers op de website van het programma.

Article continues after the ad

Morgen in de nieuwe Story: een exclusief interview met boer Olke.

Beeld: NCRV