Boer Olke Jongsma (54) uit Texas gaat door een heftige periode op dit moment. Zijn vriendin Karen heeft namelijk borstkanker. Het stel, dat nu een jaar samen is, blijft ondanks de ziekte erg positief. Er worden zelfs al plannen gemaakt voor in de toekomst.

Slecht nieuws

Tijdens de uitzending van de Boer Zoekt Vrouw Special werd er teruggeblikt op het moment dat Karen het slechte nieuws te horen kreeg. “Ik ben ziek, maar voor nu voel ik me goed. We bekijken het positief, elke dag is er één”, vertelt de Amerikaanse vrouw met Zuid-Afrikaanse afkomst.

Trouwplannen

“De klap kwam hard aan”, vertelt Olke. Eerder liet hij aan Omroep Fryslan weten dat Karen de komende weken behandeld zal worden en dat hij hoopt op een wonder. Ze hadden namelijk al meerdere toekomstplannen samen. “Dat moet nu even wachten”, zegt hij. Er werd zelfs gezegd dat er trouwplannen waren, maar er is nog geen officieel huwelijksaanzoek geweest.

Brief

We leerden boer Olke kennen in het laatste seizoen van Boer Zoekt Vrouw. Hij runt een grote melkveehouderij in Texas en was op zoek naar een leuke Hollandse vrouw. Hij kreeg ontzettend veel brieven, waaronder die van Karen. Zij woonde bij hem in de buurt en omdat hij toch op zoek was naar een Nederlandse dame, heeft hij haar niet uitgenodigd voor de speeddate. Na de opnames heeft hij contact opgenomen en nu zijn ze al een jaar samen.

Beeld: NCRV | Libelle.nl

Bewoners: oud-voetballer en tegenwoordig tv-analist René van der Gijp (57) en zijn tienerzoon Nicky; oudste zoon Sanny komt geregeld langs.
Beschrijving: een vrijstaande bungalow uit 1961 van 162m² met een eigen oprit en carport, in een rustig buurtje met rijtjeshuizen en flats in de Plantenwijk in Dordrecht. Het is strak en licht ingericht, met opvallende reproducties van naakttekeningen en foto’s van Marilyn Monroe en Brigitte Bardot aan de muur. In de achtertuin bevindt zich een zwembad.
Betaald: € 520.000 (2008). René bezit ook nog een huis in Rotterdam en een appartement in Scheveningen.
BN’ers in de buurt: Inge de Bruijn (Barendrecht), Robin van Persie (Rotterdam), Gerard Cox (Mijnsheerenland).

Bekijk foto's van de bungalow in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders 

Georgina Verbaan zou nog graag eens een roman willen schrijven. De actrice, die woensdag een nieuwe bundel heeft uitgebracht met een selectie van haar NRC-columns, heeft al eens een poging gewaagd. "Ik heb het wel geprobeerd, maar het is nog niet echt gelukt", zei ze in RTL Late Night.

Georgina had afgelopen jaar tijd ingeruimd om te beginnen, maar dat lukte niet erg. "Je moet jezelf aan het werk zetten. Dat is wel even schrikken", aldus de actrice. Waarschijnlijk komt er nu een korte verhalen-bundel, denkt ze. "Ik wil dat eerst in de vingers hebben."

In haar bundel Iets om naar uit te kijken staan naast Georgina's columns al drie korte verhalen. Het is na Loze ruimte uit 2016 haar tweede bundel.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP