Boer Olke Jongsma (54) uit Texas gaat door een heftige periode op dit moment. Zijn vriendin Karen heeft namelijk borstkanker. Het stel, dat nu een jaar samen is, blijft ondanks de ziekte erg positief. Er worden zelfs al plannen gemaakt voor in de toekomst.

Slecht nieuws

Tijdens de uitzending van de Boer Zoekt Vrouw Special werd er teruggeblikt op het moment dat Karen het slechte nieuws te horen kreeg. “Ik ben ziek, maar voor nu voel ik me goed. We bekijken het positief, elke dag is er één”, vertelt de Amerikaanse vrouw met Zuid-Afrikaanse afkomst.

Trouwplannen

“De klap kwam hard aan”, vertelt Olke. Eerder liet hij aan Omroep Fryslan weten dat Karen de komende weken behandeld zal worden en dat hij hoopt op een wonder. Ze hadden namelijk al meerdere toekomstplannen samen. “Dat moet nu even wachten”, zegt hij. Er werd zelfs gezegd dat er trouwplannen waren, maar er is nog geen officieel huwelijksaanzoek geweest.

Brief

We leerden boer Olke kennen in het laatste seizoen van Boer Zoekt Vrouw. Hij runt een grote melkveehouderij in Texas en was op zoek naar een leuke Hollandse vrouw. Hij kreeg ontzettend veel brieven, waaronder die van Karen. Zij woonde bij hem in de buurt en omdat hij toch op zoek was naar een Nederlandse dame, heeft hij haar niet uitgenodigd voor de speeddate. Na de opnames heeft hij contact opgenomen en nu zijn ze al een jaar samen.

Beeld: NCRV | Libelle.nl

Gordon heeft de zaak tegen zijn ex Kevin B. gewonnen. De rechter stelde vast dat Gordon wel degelijk “een affectieve en seksuele relatie” had met de arts in opleiding uit Almere.

Relatie

Kevin mag zijn relatie met de entertainer niet meer ontkennen. De voorzieningenrechter van de rechtbank in Lelystad baseerde zich op “duizenden WhatsApp-berichten” tussen de twee. Gezien de hoeveelheid en de inhoud van de berichten is volgens de rechter “niet vol te houden” dat er geen sprake was van een relatie. Het contactverbod dat Kevin eiste, komt er niet. De entertainer nam na 3 maart geen contact meer op met de arts in opleiding en verklaarde twee weken geleden in de rechtbank dat hij geen contact meer zal zoeken met Kevin. Dat vindt de rechter voldoende.

Dwangsom

Ook de rectificatie waar Gordon om vroeg, komt er niet. Die is “niet meer nodig”. Wel bepaalde de rechter dat Kevin zijn relatie met Gordon niet meer mag ontkennen. Doet hij dat wel, dan moet hij een dwangsom van 5000 euro betalen. Kevin spande het kort geding aan en eiste aanvankelijk dat alle verwijzingen naar hem van Gordons social media verdwenen. De entertainer haalde al snel alle posts over Kevin weg en daarmee leek de zaak van de baan. Maar de arts in opleiding beweerde dat Gordon hem stalkte en stapte toch naar de rechter in de hoop dat de entertainer een contactverbod kreeg. Gordon eiste op zijn beurt een rectificatie, omwille van zijn reputatie.

Bedrogen

Gordon stelde Kevin in februari voor als de man van zijn leven. Al snel bleek dat de entertainer niet de enige was die dacht een relatie te hebben met de arts in opleiding uit Almere. Gordon voelde zich bedrogen, “in mijn emotie” sloeg hij Kevin en zwaaide hij met een mes. De entertainer wilde tekst en uitleg, maar de Almeerder verbrak alle contact. Daarom nam Gordon ook contact op met vrienden en familie van Kevin.

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

Linda de Mol heeft voor haar dochter Noa een dubbel benedenhuis gekocht in het centrum van Amsterdam. Het optrekje is 143 vierkante meter, meldt de website Bekendeburen.

Peperduur huis

Het huis beschikt over vier kamers, twee balkons en een patio. Een keuken zit er nog niet in, die moet nog worden geïnstalleerd. Linda betaalde volgens de website 875.000 euro. Eerder hielp de presentatrice ook zoon Julian aan een huis in de hoofdstad. De 18-jarige Noa is op papier voor eenderde eigenaar van de woning.

Beeld: Edwin Smulders