Toen Elbert Dijkgraaf (48) in 2010 de kans kreeg om voor de SGP de Tweede Kamer in te gaan, besloot hij deze kans na uitvoerig overleg met zijn vrouw Elise met beide handen aan te grijpen. 

Om hem de kans te geven carrière te maken in Den Haag, stopte Elise zelfs met werken. Dit omdat het paar dríe autistische kinderen heeft, waarvan er op dat moment twee speciaal onderwijs volgden. ‘Met zo’n gezin is het belangrijk dat je een team vormt,’ vertelde Dijkgraaf destijds aan Trouw, kort voordat hij de Kamer in ging. Hoewel Elbert bij zijn entree in de Kamer wist dat hij voortaan werkweken van zeventig uur ging maken, had hij niet kunnen bevroeden welke negatieve werking zijn functie als landbouwwoordvoerder op zijn thuissituatie zou hebben. Daarom kondigde hij vorige week emotioneel zijn vertrek uit de Tweede Kamer aan. Hij had daarvoor een mooie afscheidsbrief geschreven, maar kon niet de kracht vinden die zelf voor te lezen. ‘Sinds enkele jaren staat er steeds meer spanning op mijn huwelijk. Er is van alle kanten hard gewerkt om dat op te lossen, maar dat is tot op heden niet gelukt,’ sprak Khadija namens Elbert, die tussen zijn partijgenoten in tranen uitbarstte.

Lees het hele artikel in Story editie 16. Nu in de winkel. Kun je niet wachten? Bekijk 'm via Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!


Beeld: Peter Hilz / HH

Angela Groothuizen heeft een bezoekje gebracht aan goede vriend Leco van Zadelhoff. Ze ziet er volgens hem ‘beter uit dan ooit’.

“Zo mooi heb ik je nog nooit gezien!”, zegt een enthousiaste Leco, die blij is met het eindresultaat.

Niet te herkennen

Angela is voorzien van een bos krullen en feestelijke make-up. De positieve reacties stromen binnen op de foto. ‘Jij maakt van elke vrouw een diva’ en ‘prachtige vrouw die jij nog mooier weet te maken!’, zeggen verschillende mensen. Ook zeggen sommigen: ‘Ik herken haar bijna niet’. Eén volger van Leco weet het prachtig te verwoorden: ‘Als je zo mooi bent vanbinnen, dan straal je dat ook uit’. Zo is het.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders | Libelle.nl

Nicolette van Dam is een veelgevraagd presentatrice, en heeft daardoor altijd een volgeplande agenda. Sinds ze moeder is van dochters Lola-Lily en Kiki-Kate, wordt ze gekweld door schuldgevoel.

'Dat heb ik Irene Moors een keer horen zeggen: een werkende moeder voelt zich altijd schuldig. Dat is me bijgebleven,' zegt de blondine in een interview met Vrouw. Ze vindt het lastig om met het schuldgevoel om te gaan. Om de zorg van hun dochters goed te verdelen, houden Nicolette en haar man Bas Smit hun agenda's goed bij. 'Als ik 's avonds moet werken, breng ik ze 's ochtends naar school. En ik block mijn agenda voor dingen waarvan ik weet dat ze belangrijk zijn voor de kinderen. Zoals een inloopochtend op school, dat zijn heilige momenten.'

Jonge moeder

De presentatrice is jong moeder geworden, op haar 26ste, en is daar heel blij mee. 'Mijn oma is jong, mijn moeder is jong en ik heb daar altijd zoveel plezier aan beleefd. Toen ik vijftien was, gingen we met kerst met z’n allen stappen in de Supperclub! Dus als je met de liefde van je leven bent, kun je er net zo goed meteen mee beginnen. Ik was 26 toen ik zwanger raakte en heb daar totaal geen spijt van gehad.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders