Treurig nieuws: zojuist is bekend geworden dat François Boulangé op 67-jarige leeftijd is overleden. Hij was bij het grote publiek vooral bekend als presentator van Lingo.

François is maandagochtend overleden aan de gevolgen van kanker, zo is bevestigd aan RTL Boulevard.  

Lingo

Ver voordat Lucille Werner furore maakte als presentatrice van Lingo was François Boulangé hét gezicht van het immens populaire spelletjesprogramma. François presenteerde Lingo van 1992 tot 2000 en groeide met zijn kenmerkende bretels uit tot een waar kijkcijferkanon.

Uit de schijnwerpers

Maar ondanks het succes besloot de presentator na acht jaar weer uit de schijnwerpers te verdwijnen en zich te focussen op zijn televisie- en productiebedrijf. Daarnaast organiseerde François de afgelopen jaren pubquizzen door het hele land. De laatste jaren was hij niet veel meer op televisie te zien. Wel deed de tv-maker in 2016 nog mee aan de populaire kennisquiz De Slimste Mens, waar hij vierde werd.

Article continues after the ad

Regisseur

Behalve presentator was Boulangé ook regisseur van programma's als Boggle en De Connaisseur, eindredacteur en ondernemer. Met zijn bedrijf Boldface Produkties maakte hij televisieprogramma's en bovendien was hij een van de oprichters van videoproductiebedrijf NuGuRu.

Bron: Boulevard | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.