Henk Wijngaard is gelukkiger dan ooit, en in 2021 heeft de zingende vrachtwagenchauffeur heel wat te vieren. Al blijft er op de achtergrond altijd nog het jeugdtrauma wat hem veel verdriet heeft opgeleverd, zo vertelt Henk aan Story.

Feestelijk jaar

Voor Henk Wijngaard wordt 2021 een feestelijk jaar. De zanger wordt dan 75 jaar, is 55 jaar getrouwd met zijn Trijn en hij zit 45 jaar in het artiestenvak. ‘Het is een en al feest,’ zegt Henk tegen Story. ‘We maken plannen om een cd-box uit te brengen met alle hits. Natuurlijk kun je die liedjes opzoeken op YouTube, maar ik heb zelf gemerkt dat mensen het leuk vinden om iets tastbaars te hebben. Ergens in augustus of september komt er een grote jubileumshow, die zal plaatsvinden in het Brabantse Someren.’

Article continues after the ad

Familie drama

In zijn eigen familie kende Henk ook de nodige drama’s. De eerste helft van zijn jeugd wist hij niets van het grote gezinsgeheim. Voor zover hij wist waren de man en vrouw bij wie hij in huis woonde zijn vader en moeder. ‘Als kind hoorde ik scheldwoorden in het dorp die ik niet begreep. Sommige kinderen noemden mij ‘Canadesie’. Later ontdekte ik dat mijn oudste zus in werkelijkheid mijn moeder was en mijn biologische vader een Canadese soldaat. De eerste jaren van mijn leven woonde ik bij mijn grootouders, van wie ik toen dus nog dacht dat het mijn ouders waren.’ Later moest Henk het warme nest dat zijn grootouders hem boden noodgedwongen verlaten, om bij zijn moeder te gaan wonen. Die verhuizing was het begin van een traumatische periode in zijn leven.

Beeld: Peter Smulders

Dit artikel komt uit Story. Editie 53 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.