George Baker schreef in zijn carrière maar liefst 600 liedjes en verkocht wereldwijd meer dan 25 miljoen platen. In Story haalt de 75-jarige zanger herinneringen op, praat hij openhartig over de moeilijke periodes in zijn leven en onthult hij de reden waarom zijn eerste huwelijk is stukgelopen.

Let the sun shine

‘Terugkijkend op mijn leven heb ik altijd een positieve houding gehad. De zon moet altijd schijnen. Als de zon niet schijnt, moet je er zelf voor zorgen dat het leven aangenamer wordt. Bij mij is het glas altijd halfvol. Ook toen het niet makkelijk was. Een scheiding na 22 jaar, een vader die je niet hebt gekend, de dood van mijn drie maanden oude kindje, ik heb echt wel het nodige voor mijn kiezen gekregen. Weet je wat het met verdriet is? Of je gaat eraan onderdoor of je komt er sterker uit. Het verdriet maakte mij sterker. Dat zit ook in mijn persoonlijkheid.

Niet zeuren, doorgaan

Ten eerste had ik de verantwoordelijkheid voor de mensen in mijn band, die ook een gezin moesten onderhouden, én ik hoorde altijd de stem van mijn oma. Zij heeft me in mijn jeugd opgevoed en was een heel sterke vrouw. Zelf werd ik in die periode buiten schooltijd gepest door oudere jongens in de straat. Ik werd uitgescholden, maar ook tegen de grond gegooid. Kinderen kunnen wreed zijn. Als ik dan huilend thuiskwam, gaf ze me een bezem in de handen en zei: Niet zeuren Bouwens, sla ze dan zelf neer. En op een dag durfde ik dat ook.

Ik zal dat nu nooit iemand aanraden, maar het hielp destijds wel. Ik ben nooit meer gepest. Maar wanneer het tegenzit, hoor ik nog altijd de stem van mijn oma: Niet zeuren Bouwens, doorgaan.’

Article continues after the ad

Door: Karin Riethoven | Beeld: Edwin Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 41 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.