Het leven van Touriya Haoud hing aan een zijden draadje. Als ze niet naar haar lichaam had geluisterd, was ze er waarschijnlijk niet meer geweest. 

In juni vorig jaar merkte het model dat er iets niet goed was. Ze had een zwelling in haar nek, maar wuifde dat in eerste instantie weg. Touriya lag op dat moment in scheiding en dacht dat haar lichamelijke klachten aan stress te wijten waren. Maar de zwelling bleef en ze viel razendsnel af. Op een gegeven moment woog ze nog maar 45 kilo. Lopen ging bijna niet meer. 

Orgaanfalen

Uiteindelijk besloot ze toch naar de eerste hulp te gaan. Daar kreeg ze heftig nieuws. 'De artsen vertelden me dat ik waarschijnlijk aan orgaanfalen was overleden als ik die dag niet naar de eerste hulp was gegaan, echt heel heftig,' aldus Touriya tegen Beau Monde. Ze bleek lymfeklierkanker te hebben.

In remissie

Het model heeft een aantal chemokuren achter de rug en is nu op de goede weg. 'Officieel ben je pas na vijf jaar in remissie, en ik moet nog om de paar maanden op controle komen. Maar de dokter zei: 'Ik maak me over jou geen zorgen.''

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders | Bron: Beau Monde

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.