Dat voetballers geregeld vreemdgaan, is eigenlijk nauwelijks meer een geheim. Wél dat een bekende Ajacied zijn vrouw in het vliegtuig met een KLM-stewardess bedroog en diverse sportjournalisten daar getuige van waren. Maar die keken braaf de andere kant op...

Het is een publiek geheim dat een prominente en getrouwde Ajax-voetballer op de terugvlucht van de gewonnen wereldbeker in 1995 vanuit Tokio in het vliegtuig seks had met een KLM-stewardess. Dat verhaal is ook op de sportredactie van de NOS en NTR bekend. Toch kozen de makers van Andere Tijden Sport en presentator Tom Egbers ervoor om afgelopen weekend een tweedelige documentaire over de Wereldbeker-winst van Ajax in 1995 in Tokio uit te zenden en daarin slechts de nadruk op het vliegtechnische onderdeel van de KLM-terugvlucht te leggen.

Article continues after the ad

‘Van Gaal was héél boos’

Het slippertje van de bekende Ajacied is in de voetbalwereld een publiek geheim. Dat heeft grotendeels te maken met het feit dat niet alleen zijn medespelers maar ook de pers in hetzelfde KLM-vliegtuig terugreisden naar Amsterdam. Op Twitter werd het incident door enkele sportjournalisten en voetballiefhebbers afgelopen week even uitvoerig als meesmuilend besproken. Zo memoreerde een bekende Ajax-volger dat de voetballer in kwestie opvallend lang op de vliegtuig-wc verbleef en niet per se om een grote boodschap te doen. Coach Louis van Gaal, die altijd alles in de gaten heeft, zou daarover aan boord in woede zijn uitgebarsten toen hij constateerde dat de wc-deur met daarachter zijn sterspeler wel érg lang afgesloten bleef... Als Story de Ajax-volger confronteert met zijn uitlatingen over de Ajacied bevestigt hij het gerucht, maar verwijdert kort daarop de gewraakte tweet. In een recente uitzending van Veronica Inside werd ook al gerefereerd aan het wc-incident op de terugvlucht vanuit Tokio.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 01 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.