Haar liefdesbreuk met Mike leverde Rachel Hazes al veel verdriet op, maar dat lijkt niet het enige staartje aan haar relatie te zijn: topadvocaat Peter Plasman bevestigt aan Story dat hij op zoek is naar de verdwenen Mike, omdat hij hem namens een cliënte wil dwingen een klein kapitaal terug te betalen dat hij haar afhandig zou hebben gemaakt.Ook een andere vrouw beweert opgelicht te zijn door de man die maanden Rachels minnaar was...

De relatiebreuk van Rachel Hazes (50) en haar ex-vriend Mike (volledige gegevens bekend bij Story) kwam voor velen onverwacht. Zeker omdat de twee voornemens waren samen te gaan wonen in Rachels nieuwe woning in Mijdrecht en er plannen waren voor een tweede huis in Spanje. Desondanks liep hun relatie op de klippen. ‘Je merkt wel dat het me aangrijpt,’ vertelde Rachel vorige week exclusief in Story. ‘Het gaat me ook echt zó aan het hart.’ Het illustreert de altijd positieve Rachel dat ze in louter aardige bewoordingen over Mike bleef spreken, ook al blijkt ze inmiddels reden genoeg te hebben om op zijn minst enkele vraagtekens te zetten bij zijn verleden.

Article continues after the ad

Opgelicht

Uit Story-onderzoek blijkt dat twee ex-vriendinnen van Mike dat reeds doen – en dat is nog mild uitgedrukt. Een van hen, Vanessa (volledige gegevens bekend bij Story), verklaart hem te kennen als Michael en noemt hem daarom ook bij die naam. ‘Ik heb van 2018 tot begin dit jaar een relatie gehad met Michael. Ja, toen was hij al samen met Rachel. Maar daar kwam ik pas later achter. Ik heb op 1 januari nog een WhatsApp-bericht van hem gekregen, dat hij van me hield.’ Het liefdesverdriet van Vanessa valt in het niet bij de financiële gevolgen die haar relatie met Michael volgens haar heeft opgeleverd. ‘Hij heeft me voor 7.000 euro opgelicht,’ zegt Vanessa.’

Onbereikbaar

Niet alleen Vanessa zegt slachtoffer te zijn. Ook Linda (volledige gegevens bekend bij Story) stelt door Michael bedrogen te zijn. ‘Ik heb van 2015 tot 2018 een relatie met Michael gehad,’ vertelt ze Story. ‘Na het overlijden van mijn vader was ik vrij labiel. Daar profiteerde hij van. Hij stelde toen voor om samen een grotere auto te kopen en daarvoor een lening af te sluiten. Hij had geen structurele inkomsten, dus moest ik die lening afsluiten. Binnen een dag wist hij al een kredietverstrekker, waar ik een lening van 25.000 euro afsloot. Michael zou mij elke maand 215 euro betalen maar heeft slechts één keer betaald. Vervolgens verdween hij van de ene op de andere dag uit mijn leven en kon ik hem niet meer bereiken. Dat veranderde toen Linda vernam dat Michael een relatie had met Rachel.

Kale kip

‘Toen heb ik advocaat Peter Plasman in de arm genomen. Die heeft Michael een sommatiebrief gestuurd. Daar hebben we nooit een reactie op gehad.’ Volgens mr. Plasman wordt het voor Linda lastig haar geld terug te krijgen. ‘De volgende stap zou logischerwijs zijn om deze meneer te gaan dagvaarden,’ vertelt de topadvocaat aan Story. ‘Als hij bij mevrouw Hazes zit, kan hij misschien een reden hebben dit probleem op te lossen. Maar dat is nu mogelijk anders. Het heeft er alle schijn van dat hij een kale kip is. Mijn cliënte moet de afweging maken of ze hier nog meer geld in wil stoppen en het risico wil lopen om dan alsnog met lege handen te blijven staan.’ Na de breuk met Rachel lijkt Mike, zoals zij hem van naam kent, opnieuw van de radar verdwenen; ook voor Story is hij onbereikbaar voor wederhoor op de beschuldigingen van beide vrouwen. Rachel Hazes, die zelf geen partij is in dit vele vragen oproepende dossier, wil er niet op ingaan. ‘Ik ga hier geen commentaar op geven,’ is haar enige reactie tegenover Story.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 24 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.