Van verpleegster naar populaire Nederlandse zangeres en presentatrice. Marga Bult (64) heeft in de loop der jaren niet stilgezeten en is dan ook in de afgelopen jaren veel veranderd. Kijk mee met een foto uit de oude doos.

Verpleegkundige

Marga Bult trad van jongs af aan op in de omgeving van haar geboortedorp. Haar eerste plaat 'Twee witte duiven' bracht ze in 1970 uit op 14-jarige leeftijd en er volgden nog twee platen, waaronder één Duitstalige. Naast haar werk als zangeres bleef ze studeren en slaagde cum laude voor haar verpleegstersdiploma. Als verpleegkundige bleef ze haar werk als zangeres in Nederland en Duitsland combineren.

Loopbaan

In 1987 vertegenwoordigde Marga Bult Nederland op het Eurovisiesongfestival met het lied Rechtop in de wind. Ze werd vijfde in Brussel met 83 punten, en kreeg van de internationale pers de "populariteitsprijs". Na het Songfestival begon Bult tevens haar glansrijke presentatiecarrière, waaronder bij Veronica en TROS.

Turbulent leven

Toch was het leven van Marga Bult niet allemaal rozenkleur en maneschijn. Zo overleed haar vader, werd haar zoon Jim ernstig ziek, kwam er een scheiding en waren er veel financiële kwesties... Maar gelukkig heeft Marga Bult zich herpakt en straalt ze met haar grote liefde Ludo Voeten.

Article continues after the ad

Marga Bult in 1998

Foto: Edwin Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.