Tjitske Reidinga, de actrice die bij het grote publiek bekend is geworden als Claire in Gooische Vrouwen, gaat stoppen met acteren.

Dat vertelt ze aan rapper Snelle in LINDA., het magazine van haar goede vriendin Linda de Mol. 

Geen zin meer

Volgens de actrice kwam ze tijdens de eerste lockdown erachter dat het haar niet meer zo gelukkig maakt. Reidinga: "Ik weet niet of ik nog wel zoveel zin heb om voor de camera of op het toneel te staan als iemand anders. Ik moet het idee van iemand anders vormgeven door te spelen en dat is mooi werk, maar soms ook lastig, omdat ik het zelf heel anders zou doen."

Ouder worden

Het zou dus zomaar kunnen dat de comedyserie De K van Karlijn (voorlopig) haar laatste project is.  "Het zal ook met ouder worden te maken hebben, maar ik wil vanaf nu doen wat ik zélf wil”, aldus Tjitske.

Article continues after the ad

Geen levensbehoefte

Ze gaf al eerder aan in een gesprek met Gijs Groenteman (in de podcast Met Groenteman in de kast) dat toneel geen primaire levensbehoefte. De gevierde toneel- en filmactrice voelde zich tijdens de coronacrisis ook heel schuldig dat zij geen enkele drang had om de barricaden op te gaan om de kunstsector te verdedigen.

Belangrijkere zaken

"Ik dacht de hele tijd: ik met nu voor mijn vak gaan staan", vertelt Reidinga. "Maar volgens mij zijn er op dit moment echt wel belangrijker dingen aan de hand. Ik had helemaal geen grote gedachten over kunst. Ik dacht vooral: laten we eerst maar zorgen dat het virus overgaat en dat zo min mogelijk mensen besmet raken. Natúúrlijk moet je niet in een volle zaal gaan zitten als je niet wilt dat meer mensen worden besmet."

Bron: ANP Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.