Linda de Mol en Tjitske Reidinga zijn samen een serie aan het ontwikkelen voor de zender Net 5. Reidinga zal de hoofdrol vertolken in 'De K is van Karlijn', over een vrouw die is getroffen door borstkanker.

In gesprek met NU.nl bevestigt de creatief directeur van Net5 dat het gaat om een komische serie. “Ik heb zelf een aantal vriendinnen die borstkanker hebben gehad en één is eraan overleden. En als iets je er dan doorheen sleept, dan is het wel humor”, vertelt De Mol. “Het wordt een combinatie van zwaarte en veel lachen. Tjitske is een gedroomde hoofdrolspeler voor deze rol.” De Mol voegt eraan toe dat ze hoopt dat de serie nog in 2020 op de buis kan worden gebracht.

Article continues after the ad

Beproefde samenwerking

Het is niet de eerste keer dat Tjitske en Linda samenwerken voor Net5. De actrice – die ook te zien is in De Mol’s nieuwe film April, May en June – schuift af en toe aan bij Ladies Night (tot groot vermaak van de kijkers – zie onderstaand fragment), de talkshow met Merel Westrik die mede is ontwikkeld door Linda. “Het is nieuw voor mij om op een bank te zitten en dingen te zeggen. Dat vind ik spannend, maar wel heel leuk om te doen”, zegt Reidinga hierover. “Ik weet nog niet hoe dit verder uitpakt, maar de serie is vertrouwder gebied voor mij.”

Vertrouwde samenwerking

De vrouwen schitterden ook samen in één van de succesvolste vrouwenseries van deze eeuw: Gooische Vrouwen. Tjitske verheugt zich er dan ook op om weer met Linda samen te werken. “Dat is vertrouwd en gaat altijd vanzelfsprekend. We hebben nog nooit conflicten gehad.”

Beeld: Peter Smulders | Flaironline.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.