Zes jaar geleden sloeg het noodlot toe bij Tjitske Reidinga: er werd blaaskanker bij de actrice geconstateerd. Ze koos ervoor om het geheim te houden tegenover de pers. Nu wil ze er wél over praten. 

Jarenlang zweeg de Gooische Vrouwen-actrice over haar blaaskanker. Maar door haar rol in de nieuwe NET5-serie De K van Karlijn, over een vrouw die borstkanker heeft, vertelt ze nu wel over haar eigen ervaring. 'Er was geen sprake van paniek, ik vond het vooral onwerkelijk. Ook omdat ik me helemaal niet ziek voelde. Daardoor duurt het behoorlijk lang totdat het besef werkelijk landt en impact krijgt: er zit iets in mijn lichaam dat daar niet hoort,' zegt ze in de VARAgids. 

Article continues after the ad

Goede afloop

In het geheim onderging ze wel vier, vijf keer een operatie. Daarna werd ze gezond verklaard. De actrice heeft altijd vertrouwen gehad in een goede afloop, ook omdat ze er vroeg bij was en de behandelingen aansloegen. 

Geen aandacht

Tjitske heeft er bewust voor gekozen om haar diagnose niet te delen met het grote publiek. 'Ik wilde er geen aandacht voor, ik wilde vooral beter worden. Nu vertel ik er wel over omdat het alweer een aantal jaar geleden is – en ook vanwege deze serie.' Wel lichtte ze haar collega's en kinderen in. 

Opluchting

Inmiddels is de actrice al jaren gezond. Maar voor de halfjaarlijkse controles blijft ze zenuwachtig. 'Wanneer ik hoor dat het goed is, volgt een enorme opluchting.'

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.