Zanger Tino Martin heeft al een aantal jaar reuma. Op het podium is hier niets van te zien, maar achter de schermen kan het toch wel eens zwaar worden. In een interview met Omroep West vertelt de zanger meer over werken met deze ziekte.

Juiste medicatie

"Ik heb hele goede medicijnen. En ik zeg altijd één ding: reuma is een hele vervelende ziekte, maar je kan er gewoon 100 mee worden. Met de juiste medicatie gaat dat wel", vertelt Tino Martin. "Ik sta wel eens op met de gedachte dat het niet mijn dag is. Dan zit alles vast, heb ik pijn in mijn handen en knieën. Maar aan de andere kant denk ik dan wel: iedereen heeft wel eens een keer zijn dag niet". 

Goed mee leven

Je hoort de zanger dan ook niet klagen om zijn ziekte. "Ik kan goed mijn werk doen. Ik ben niet elke dag het meest flexibel, maar er is goed mee te leven", vertelt Tino. Hij vertelt ook dat hij het na de optredens soms wel even zwaar heeft: "Na een optreden van drie kwartier heb ik soms al wel dat ik achteraf echt even bij moet komen in de kleedkamer. Het is dus wel vrij intens."

200%

Maar dat houdt Tino zeker niet tegen. Zelfs als hij meerdere uren optreedt, gaat hij er volledig voor: "Ik kan nooit iets voor de helft doen. Ik ga niet maar een klein beetje zingen of even wat zachter zingen of rustig aan doen omdat ik de volgende dag ook nog moet optreden. Dat bestaat bij mij gewoon niet. Al vanaf het moment dat ik een microfoon kon vasthouden gaf ik 200 procent en dat doe ik nog steeds". 

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Omroep West | Beeld: Peter Smulders