Met veel bewondering kijkt Tineke Schouten naar haar echtgenoot Hans, bij wie vorig jaar december het linkerbeen werd geamputeerd. Al jaren lijdt hij aan diabetes en hij wist dat hij zijn been ooit zou verliezen. Nu dat is gebeurd, ziet Tineke dat haar man allesbehalve een klager is.

Drie maanden na zijn beenamputatie is de echtgenoot van Tineke Schouten (67) druk bezig met zijn revalidatie. In december werd het linkerbeen van Hans Brunyanszki (77) tot boven zijn knie geamputeerd. Een operatie waarvan ze al zeven jaar wisten dat die zich ooit zou aandienen. Hans heeft diabetes en de doorbloeding van zijn vaten is zo slecht dat de wond die hij aan zijn linkervoet had nooit heelde. ‘We zijn nu een paar maanden verder en ik heb echt bewondering voor Hans,’ vertelt Tineke aan Story.

Prothese

In december wilde Hans nog niet nadenken over een prothese. Hij wilde eerst kijken hoe het met één been zou zijn. ‘Hij heeft nu toch voor een prothese gekozen en deze wordt momenteel aangemeten. Qua fysiotherapie zal hij dan ook een volgende stap moeten zetten in zijn revalidatie. Hij moet dan leren om met die prothese een nieuwe balans te vinden.’

 

 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 13 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

 

 

Article continues after the ad