Anderhalf jaar geleden overleed de echtgenoot van Tineke de Nooij. Haar grote liefde Peter IJkelenstam woonde vanwege meerdere hersenbloedingen in een verzorgingshuis. Tineke dacht dat zijn dood ook een opluchting zou zijn, maar ze werd zo depressief dat ze haar bed niet meer uit wilde.

Na een lijdensweg van bijna dertien jaar nam Tineke de Nooij (78) anderhalf jaar geleden afscheid van haar grote liefde Peter IJkelenstam. Haar echtgenoot overleed in het verzorgingshuis waar hij de laatste jaren van zijn leven had doorgebracht. Het verdriet bij Tineke was groot, maar ze dacht ook dat zijn dood opluchting zou brengen. In werkelijkheid ging het na zijn dood slechter dan ooit met haar. In het EO-televisieprogramma De Kist vertelde ze onlangs: ‘Het verbaasde me dat het slecht met me kon gaan. Ik wist niet dat dat zou kunnen.’

Article continues after the ad

Depressief

Tineke merkte dat ze na zijn dood nergens meer zin in had. ‘Ik wilde niet uit bed. Mijn kinderen en vrienden vonden dat ik te veel dronk. Zeiden dat ik depressief was, wat voor mij heel ongewoon was want ik houd van het leven. Maar ik was wel depressief. En ik had heel veel fysieke pijn.’ Tineke’s kinderen namen haar mee naar een arts en ze moest een MRI-onderzoek laten doen. ‘Ik kreeg het advies om minder te drinken. Dat wist ik zelf ook wel. Maar ik was lekker aan het lijden.’ Langzaamaan krabbelde Tineke weer op. ‘De aandacht en liefde van de kinderen heeft me erbovenop geholpen. Ik durf nu ook te zeggen: Ik ben er weer! Ik voel me goed, zie er beter uit en ben zelfs afgevallen.’ Tineke merkt ook dat ze weer met een glimlach kan terugkijken op haar leven met Peter.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 10 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.