Wat is je vroegste herinnering aan eten?
‘Het kersteten. Mijn moeder maakte dan altijd gebraden konijn. Verschrikkelijk. Zij kon écht fantastisch koken maar dat vond ik walgelijk. Een drama maakte ik ervan. Eerlijk gezegd heb ik sindsdien kerstdiners nooit meer leuk gevonden.’

Welk gerecht vind je lekker en welk niet?
‘Ik ben dol op risotto. Zelf kan ik lekkere asperge-risotto maken. Wat ik vreselijk vind, zijn liefdeloos gemaakte gerechten. Eten vind ik sowieso één van de belangrijkste dingen in het leven. Lekker eten en drinken met vrienden. Dat is onbetaalbaar.’

Wat is je grootste kookblunder?
‘Voor Bram van Leeuwen, de prins van Lignac, maakte ik eens fazant met zuurkool. Maar we zaten tijdens het koken zó gezellig te praten, dat de zuurkool volledig verbrandde. Ik schaamde me vreselijk, maar de prins zei: Ach joh, geeft niks. We eten het gewoon op. Net als ik vroeger bij mijn moeder thuis ook altijd moest.’

Article continues after the ad

Dit verhaal komt uit editie 7 van Story. Nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders