Jaap Jongbloed noemde de breuk met de moeder van zijn kinderen ‘een drama’. Toch durfde de presentator zich daarna weer op het liefdespad te begeven. Meerdere jonge vlammen passeerden de revue.

Afgelopen lente mocht Jaap Jongbloed 65 kaarsjes uitblazen. Betekent dit dat hij aan het afbouwen is? ‘Totaal niet,’ vertelt hij in Libelle. 

Sportschool

Zijn moeder is zijn grote voorbeeld. ‘Zij is 88 en vorig jaar nog heeft ze samen met mijn broer een mixed tennistoernooi gewonnen. Dat is toch waanzinnig? Zo wil ik ook best oud worden.’ Daarom doet Jaap er alles aan om in topvorm te blijven, zegt hij in Libelle. Zo eet hij gezond, tennist hij en is hij vaak in de sportschool te vinden. ‘Als je goed voor je lichaam zorgt, heb je minder last van ouder worden. Weet je wat ik echt leuk vind? Kickboksen! Dat doe ik samen met mijn vriendin.’ Marketeer Inge Baken is sinds drie jaar Jaaps grote liefde. Daar gingen wel een aantal breuken aan vooraf. 

Slachtofferrol

Jaap was achttien jaar getrouwd met Saskia, met wie hij zoon Kim (28) en dochters Amber (30) en Berber (23) kreeg. In 2008 ging het stel uit elkaar. ‘Een drama’ noemde hij zijn scheiding eerder in Libelle. ‘Mijn vrouw en ik hebben allebei heel lang geprobeerd het huwelijk te redden, we zijn jaren in relatietherapie geweest. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt, maar dat had zij ook kunnen zijn.’ Jaap had daarna zeven jaar een relatie met de achttien jaar jongere Quirine. Vervolgens was hij enige tijd samen met de acht jaar jongere Shirley en daarna met de vijftien jaar jongere Paola. Hoe hij Inge heeft ontmoet? ‘Gewoon, op Tinder,’ vertelt Jaap in Libelle. 

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 33 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.