Zangeres Tina Turner onderging vorig jaar april een niertransplantatie. In haar nieuwe biografie 'My Love Story' onthult ze dat haar nieuwe nier afkomstig is van haar man, Erwin Bach.

De 78-jarige zangeres vertelt dat ze leed aan een nierziekte. Haar nieren werkten in 2016 nog maar voor twintig procent, waardoor haar gezondheid sterk achteruit ging. 

Article continues after the ad

Donornier

Om te overleven had Turner een donornier nodig. 'Ik had twee keuzes: gewone dialyse of een niertransplantatie,' zegt ze. 'Alleen de transplantatie gaf me een goede kans op een bijna normaal leven, maar de kansen om een donornier te krijgen waren heel klein.' Maar toen bood haar man Erwin Bach aan om één van zijn nieren te doneren aan Tina. De zangeres geeft aan dat ze 'zeer geraakt' was door zijn voorstel. 'Ik was overweldigd door de grootsheid van zijn aanbod.'

Herstel

Inmiddels is operatie anderhalf jaar geleden. Het gaat goed met de zangeres, maar ze moet voorlopig medicijnen slikken die voorkomen dat haar lichaam het nieuwe orgaan afstoot. Het hele verhaal is te lezen in Turners nieuwe biografie 'My Love Story', die later deze maand uitkomt.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP